Közélet

2014.12.20. 20:02

Két pont a karácsonyfa alá

Többszörösen is nagy hangsúllyal bírt az orosháziaknak a Komló elleni bajnoki csata. Egyrészt a mérkőzés egyike volt azon találkozóknak, amelyen elvárták a két pontot, másrészt az ünnep közeledtével a csapat szeretett volna egy szép karácsonyi ajándékkal is kedveskedni.

Gajdács Pál

Orosházi FKSE-Linamar—Sport36-Komló 26—22 (14—10)
NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 500 néző. V.: Tomecskó, Hunyadi. Orosháza: Herjeczki — Benis, MILOVICS 8, Berta, MAZICS 4, Stranigg J. 1, TÁRKÁNYI 4. Cs.: IVANISEVICS, Miklós (kapusok), Buday 1, Cemas, Morva 3, Pásztor M. 2, Knezevics 3 (2). Vezetőedző: Vladan Jordovics. Komló: Granics — Oszlár 1, Szemikov 2, MARCSEK 4, Péter Szabó 2, Sebestyén 2, Radjenovics 2. Cs.: Selymes (kapus), KUN 5, Wéber 3 (2), Nagy Z., Laufer. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2—0. 12. p.: 4—5. 17. p.: 6—5. 22. p.: 7—9. 27. p.: 13—10. 38. p.: 16—14. 48. p.: 22—17. 53. p.: 25—18.

Németh László, Benmiloud, a frissen műtött Németh Gábor hiányában és a még mindig nem teljesen egészséges Budayval a fedélzeten ez korántsem tűnt könnyű feladatnak.

A mérkőzés nem kezdődött rosszul, hiszen Mazics találatával az OFKSE vezetett, de azután néhány technikai hibát, labdaeladást követően a kiesés ellen menekülő Komló vette át az irányítást, igaz csak röpke időre. Ivanisevics „megölte” Szemikov büntetőjét, Milovics pedig kipókhálózta a jobb felsőt és ezzel ismét az OFKSE birtokolta az előnyt.

Az első húsz percben hiába került háromszor is emberelőnybe az Orosháza, ezekből nem igazán jött ki jól. A baranyaiak átlövési kísérletei rendre sikerrel jártak, a 22. percben Vladan Jordovics időt is kért. Ezután Buday beszállásának is köszönhetően megnyugodtak a játékosok és egy 6—1-es szériával a szünetre számukra kedvezőre kozmetikázták ki az eredményt. Mazicsék megnyomták az első félidő végét és tulajdonképpen elégedettek is lehettek volna az eredménnyel.

Kicsit döcögősre sikeredett a második felvonás eleje, de Tárkányiék hamar gyorsan helyreállították a rendet. A harcos, kemény (időnként durva) komlóiak azonban nem hagyták ülni babérjaikon az orosháziakat, mindig akadt soraikból valaki, aki visszahozta csapatukat.

A vendégek akarata azonban időnként görcsösségbe ment át, a bosszantó csak az volt, ezzel nem mindig tudott élni az OFKSE. Azért apródonként lépegetett előre a sárga mezes hazai alakulat, a 23. percben 23—18-as eredménynél Ratko Djurkovics, a vendégek trénere nem is bírta idegekkel, magához hívta játékosait.
A bajnokságban folytatás január 28-án éppen a Komló otthonában.
 
Vladan Jordovics: — Sokan hiányoztak a csapatból és akik itt voltak, azok közül is sokan bajlódtak sérüléssel, ezért nem tudtuk a megszokott játékunkat hozni, de a fontos két pontot begyűjtöttük.
Ratko Djurkovics: — Három kulcsjátékosunk nélkül érkeztünk. Bár kikaptunk, voltak jó periódusaink és ez a januári fontos mérkőzéseink előtt biztató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!