Közélet

2014.11.23. 17:19

Több mint hétszáz résztvevő a cukorbetegek országos találkozóján

Idén első alkalommal tartották Békéscsabán a cukorbetegek országos találkozóját. A rendezvényre, melynek a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont szombaton, több mint hétszázan jöttek el az ország minden megyéjéből.

M. P. M.

Szemenyei Imréné, a Cukorbetegek Békéscsabai Klubjának elnöke elmondta, a hazánkban működő klubok a cukorbetegek világnapja kapcsán évről-évre más helyszínen találkoznak. Békéscsaba most először lehetett házigazda.

A program megnyitóján dr. Fábián Ágnes, a megyeszékhely egészségügyi tanácsnoka és dr. Becsei László, a Réthy Pál kórház igazgatója szólt a megjelentekhez. Emellett Szemenyei Imréné és Kincses János, a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

Délelőtt előadásokat hallhattak a téma iránt érdeklődők olyan szakemberektől, mint dr. Winkler Gábor professzor, dr. Fövényi József, dr. Gyimesi András és Szabóné dr. Kállai Klára. Délután a kultúráé, szórakozásé volt a főszerep, Békés megyei amatőr és profi előadók váltották egymást a színpadon, miközben a „Ki tud többet a cukorbetegségről?” vetélkedőben mérték össze tudásukat a vendégek.

A szombati rendezvény olyan népbetegségre hívta fel a figyelmet, mely ma Magyarországon 750 ezer embert érint. Szövődményei súlyos problémákhoz vezethetnek, ugyanakkor időben felismerve és jól kezelve megfelelő életminőség biztosítható. A békéscsabai rendezvényen az egészséges életmódot és táplálkozást népszerűsítették. Emellett ingyenes szűrővizsgálat, vércukormérő-csere, és szakmai kiállítók várták az érintetteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!