2014.11.23. 14:59
Bronzéremmel kezdtek a mieink a szakácsvébén
Vasárnapra felszállt a fehér füst, hogy a nemzeti válogatottak szombati melegkonyhás versenyén milyen eredmények születtek a luxembourgi gasztronómiai világbajnokságon.
Szombaton a magyarok mellett az USA, Anglia, Wales, Spanyolország és Románia együttese versenyzett. A magyar nemzeti szakács- és cukrászválogatott – soraiban Békés megyei szakemberekkel is – bronzérmet érdemelt ki a zsűritől. Annyiban mindenképpen peches volt a csapat, hogy az első napon versenyzett, és ilyenkor még egy kicsit ,,spórol’’ a zsűri az arany- és ezüstérmekkel. Ennek megfelelően öt válogatott bronzérmet érdemelt ki, az USA-nak adtak egyedül aranyérmet.
A melegkonyhai verseny során hatan dolgozhattak a látványkonyhában, a megyei szakácsok közül Toókos Ferenc, Tímár Attila és Ambrus György Krisztián. A 110 adagot déltől 18 óráig kellett elkészíteni, majd két és fél óra alatt tálalni a jeggyel rendelkezőknek, akik a finomságokat a nemzetek éttermében fogyaszthatták el.
Tímár Attila sikeresen elvégezte itt, Luxembourgban a zsűritréninget, így már jövőbeli zsűritagként elmondta, száz pontot adhatnak a bírálók, ötvenet az ízre, a másik ötvenet a higiéniára, a bepakolásra, a konyhán végzett munkára. Vasárnap késő délután a zsűri fogadja a válogatottak vezetőit, és itt indokolják a pontszámaikat.
Luxemburgi kaland
- Birkapörkölt ujjnyi falatkaként- Megjött a fogas, de tökből faragták a juhászt
- Malacpofa és tigris garnéla is terítéken, versenyez a válogatott
<!-- Bronzéremmel kezdtek a mieink a szakácsvébén Vasárnapra felszállt a fehér füst, hogy a nemzeti válogatottak szombati melegkonyhás versenyén milyen eredmények születtek a luxembourgi gasztronómiai világbajnokságon. Nyemcsok László Luxemburgi kaland - Birkapörkölt ujjnyi falatkaként