Közélet

2014.11.23. 14:59

Bronzéremmel kezdtek a mieink a szakácsvébén

Vasárnapra felszállt a fehér füst, hogy a nemzeti válogatottak szombati melegkonyhás versenyén milyen eredmények születtek a luxembourgi gasztronómiai világbajnokságon.

Nyemcsok László

Szombaton a magyarok mellett az USA, Anglia, Wales, Spanyolország és Románia együttese versenyzett. A magyar nemzeti szakács- és cukrászválogatott – soraiban Békés megyei szakemberekkel is – bronzérmet érdemelt ki a zsűritől. Annyiban mindenképpen peches volt a csapat, hogy az első napon versenyzett, és ilyenkor még egy kicsit ,,spórol’’ a zsűri az arany- és ezüstérmekkel. Ennek megfelelően öt válogatott bronzérmet érdemelt ki, az USA-nak adtak egyedül aranyérmet. 

A melegkonyhai verseny során hatan dolgozhattak a látványkonyhában, a megyei szakácsok közül Toókos Ferenc, Tímár Attila és Ambrus György Krisztián. A 110 adagot déltől 18 óráig kellett elkészíteni, majd két és fél óra alatt tálalni a jeggyel rendelkezőknek, akik a finomságokat a nemzetek éttermében fogyaszthatták el.

Tímár Attila sikeresen elvégezte itt, Luxembourgban a zsűritréninget, így már jövőbeli zsűritagként elmondta, száz pontot adhatnak a bírálók, ötvenet az ízre, a másik ötvenet a higiéniára, a bepakolásra, a konyhán végzett munkára. Vasárnap késő délután a zsűri fogadja a válogatottak vezetőit, és itt indokolják a pontszámaikat. 

Luxemburgi kaland

- Birkapörkölt ujjnyi falatkaként

- Megjött a fogas, de tökből faragták a juhászt

- Malacpofa és tigris garnéla is terítéken, versenyez a válogatott


 

<!-- Bronzéremmel kezdtek a mieink a szakácsvébén Vasárnapra felszállt a fehér füst, hogy a nemzeti válogatottak szombati melegkonyhás versenyén milyen eredmények születtek a luxembourgi gasztronómiai világbajnokságon. Nyemcsok László Luxemburgi kaland - Birkapörkölt ujjnyi falatkaként

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!