Sport

2014.10.22. 13:50

Csabai éremeső Szarajevóban

A Békéscsabai Előre ÚK 6 versenyzője — Nagy Noémi, Szabó Orsolya, Valach Dávid, Hajtman Tamás, Bajusz Soma, Matejdesz Máté — Szarajevóban először lépett rajtkőre a "Mladi za Mlade" Nemzetközi Úszóversenyen.

BEOL

A viadalon 9 nemzet, 38 egyesületének csaknem 400 versenyzője indult a 25 méteres versenyen.

Délelőttönként előfutamokat rendeztek, és hirdettek eredményt korosztályonként. Délután évjárattól függetlenül az első nyolc az A döntőben, míg a 9-16. helyezettek a B döntőben szerepeltek, és az itt elért eredmények alapján is eredményt hirdettek.

A 6 tagú csapat büszkén térhetett haza, hiszen 50 érmet nyertek összesen, 22 arany, 19 ezüst, 9 bronzérem összetételben. Az összesített éremtáblázaton a 2. helyen végzett a csabai egyesület.

Az éremgyűjtésben mindenki kivette a részét, de Nagy Noémi külön is kiemelhető, hiszen az éremtáblázaton fiúkat és lányokat is figyelembe véve a második lett, 13 éremmel. Hajtman Tamás 12 éremmel térhetett haza.
Nem született sok egyéni rekord, de az elért időeredmények közel voltak hozzájuk és az időszaknak megfelelőek.

Szarvas János vezetőedző elmondta, érdemes volt megtenni a hosszú utat, mert a hamarosan következő rövid pályás felnőtt bajnokságra is remek felkészülést jelentett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!