Közélet

2014.09.30. 19:01

Felújítanák a mezőberényi iskolaépületet

Egyebek mellett a Luther téri iskolaépület felújítására benyújtott pályázat részleteiről is tárgyalt hétfői ülésén a mezőberényi képviselő-testület.

P. G.

Siklósi István polgármester lapunknak elmondta, csaknem 150 millió forintos támogatásra pályáznak, amelynek segítségével megvalósítanák a nyílászárók és a kazánok cseréjét, utólagos falszigetelést kapna az ingatlan, illetve annak tetejére napelemeket is telepítenének, amely az épület villamosenergia-ellátásának jelentős részét biztosítaná.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy nem csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz. A határozat hátterében az áll, hogy az információk szerint a felsőoktatási intézmények nem egységesen ítélik meg a támogatást, van, ahol annak igénybe vétele miatt a hallgatók más szociális ösztöndíjtól esnek el.

Az önkormányzat azonban a költségvetésében biztosít összeget az egyetemi, főiskolai diákok támogatására, és várhatóan — tudtuk meg a polgármestertől — jövőre ez az összeg tovább emelkedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!