Közélet

2014.09.14. 19:09

Hatalmas tükörponty akadt horogra Desedán

Egy közel tizenkilenc kilós pontyot akasztott egy horgász a Desedán, a bajuszos tíz percnyi fárasztás után került a szákba.

BEOL

Két kaposvári pecás, Kurcz Gábor és Stadler Zsolt csütörtökön délelőtt ült ki a Deseda nyugati részére, a tizenkettes bojlizós helyre.

– Amikor kiérkeztük szakadt az eső, de nem adtuk fel a horgászatot – mondta Kurcz Gábor. – Folyamatosan etettünk és dobáltuk – nem hordtuk – be a szereléket. Több szép pontyot is akasztottunk a pecázás közben: jött 4, 5, 6 és egy több mint tíz kilogrammos ponty is. Tehát a barátommal, Stadler Zsolttal nem unatkoztunk a parton – írja testvéroldalunk, a sonline.hu.

Vasárnap reggel aztán megérkezett a várva várt óriási ponty.
– A hal egy májas Sensation bojlira jött – tette hozzá. – Ez egy sajátkészítésű termék, májas ízesítéssel. Zsolttal együtt küzdöttünk a hallal, s így tíz perc alatt sikerült a szákba terelni. Tehát elmondhatjuk, hogy közösen sikerült partra hozni a halat. Mely a mérlegeléskor 18,80 kilót nyomott (a hossza 81, a kerülete pedig 80 centi volt), de a pecások elmondása szerint a kiemeléskor még pontosan 19 kg volt.

A tükörpontyot matracra emelték ki, s ahogy az ilyenkor szokás, lefertőtlenítették és a fényképek elkészítése után visszaengedték az éltető elemébe.

További képekért kattintson ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!