Kultúra

2014.09.01. 17:52

Koncz Gábor nyitotta meg a Scholtz-tárlatot

Scholtz Endre békéscsabai festőművész Az ősök tisztelete című, tanárnő édesanyja emlékére is rendezett kiállítása nyílt meg hétfőn a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola aulájában.

Ny. L.

Gácser József professzor, nyugalmazott főiskolai tanár, a művész nagybátyja köszöntőjében elmondta, örömmel tölti el, hogy iskolában, diákok jelenlétében nyílt meg a tárlat, a tanulók új ismeretek mellett művészi élményt is befogadhatnak. Herczeg Tamás városi tanácsnok kiemelte, Scholtz Endre az élet, a színek, a szerelmek szerelmese, és ez a műveiből is kiérződik.

Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész hangsúlyozta, évtizedek óta a művész barátja, és szeretné, ha 20 év múlva is megnyithatná a tárlatát. Koncz Gábor elmondta, mindig újít is a tartalomban, a témában Scholtz Endre, így a mediterrán, majd az alföldi festmények után most a balatoni képek is megjelentek.

– Korunk egyik jelentős művészével állunk szemben, akiben még mindig ott a tűz, az alkotás vágya – ecsetelte Koncz Gábor. – Továbbra is azt kívánom neki, égjen benne a tűz, és ne váljon parázzsá, hamuvá.
A megnyitón Tatár Bianka, a Békéscsaba Jókai Színház színművésze énekelt el két slágert és felolvasott Poliák Judit novelláskötetéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!