Sport

2014.08.30. 19:51

A vártnál simább győzelem

Az Orosháza simán, 32-23-ra nyert az újonc Balmazújváros ellen a férfi kézilabda NB I 2014/15-ös idényének szombati nyitómérkőzésén.

Gajdács Pál

Orosházi FKSE-Linamar—Kőnig-Trade Balmazújváros 32—23 (17—9)
NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, 700 néző. V.: Herczeg, Südi. Orosháza: HERJECZKI — Benis 3, Milovics 2, BENMILOUD 3, Matevz 1, BUDAY 7 (4), NÉMETH L. 3. Cs.: Ivanisevics (kapus), Stranigg 3, Morva, Németh G. 3, MAZICS 5, Szeitl, Varsandán Á., Tárkányi 1, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Balmazújváros: Knezevics — Temesvári 1, Bali 2, HAJDU T. 3, Heiczinger 2, Oláh T. 2, Nagy N. 1. Cs.: Oláh Z. (kapus), Acusi 1, Füleki 1, István 1, Kovácech, DIORIS 4, Balázs 3, Minegász, Salamon 2 (1). Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/1.
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2—0. 6. p.: 2—2. 8. p.: 4—2. 14. p.: 7—4. 22. p.: 13—6. 28. p.: 15—7. 33. p.: 17—11. 38. p.: 23—13. 48. p.: 27—16. 50. p.: 27—19. 57. p.: 32—21.

Az újonc balmazújvárosiak soraiban több volt orosházit is felfedezhettünk, az átlövő Bali Richárdot és a kapus Knezevics Nikolát, a kispadon pedig a rutinos trénert, Füzesi Ferencet. A vendégeknél nagy volt a fogadkozás, hogy még véletlenül sem szeretnének átszállójegyet váltani az NB I-ben. A két gárda a nyáron oda-vissza összecsapott egymással, Balmazújvárosban döntetlen, Orosházán hazai siker született.

Az esztendő első NB I-es találkozóján három percet kellett várni az első találatra, amit Buday lőtt hetesből. Az OFKSE szlovén újonca, Cemas nagyon akart bizonyítani, de szép gólja után egy labdát eladott, egyet pedig a kapusba bombázott. Sokat hibáztak a csapatok, az újoncon azért tetten érhető volt a lámpaláz.

A mérkőzést az orosháziak irányították, akik javítottak védekezésükön, s csak azért nem vezettek kettőnél nagyobb különbséggel, mert elöl a türelmes játék helyett rögtön ellőtték a labdákat, no és a többszöri emberhátrány sem jelentett előnyt, sőt. A vendégek mestere elkezdett cserélni, de a zavaró védekezés sem hozott számukra eredményt.

A határozottabb, pontosabb, remek kapusteljesítményt nyújtó hazaiak tovább növelték az előnyüket, 12—6-nál bizony vakarhatta a fejét Füzesi edző, a 22. percben másodszor is kikérte az idejét. A félidő hajrájában visszavett kissé a tempóból az OFKSE, de a hajdúságiak ekkor sem ébredtek fel.

A második felvonást két gyors góllal indította a Balmazújváros, igaz Buday erre egyszer válaszolni tudott. A 38. percben számolhattak először tízig a szurkolók, ekkor egy kimaradt büntető után Benis góljával már 23—13-ra vezetett az Orosháza. Nyugodtan leülhetett pihenni Buday, a hazaiak vezére, mert társai helyette is jól tették a dolgukat, még néhány apróbb hiba sem rontott túl sokat az összképen.

Az első hazai hullámvölgy az 50. perc környékén érkezett el, ekkor a vendégek három gyors góllal próbálták a hazaiak tudtára adni, hogy reménytelen helyzetük ellenére sem adják fel. Vladan Jordovics magához is intette játékosait, nagyobb koncentrációra kérve csapatát. Hatott a fejmosás, mert sebességet váltott a zöld—sárga mezes együttes és már hat perccel a vége előtt eldöntötte a mérkőzést.

Előzetesen sok hazai szimpatizáns tartott a nyitótalálkozótól, de hamar kiderült, hogy feleslegesen, hiszen a nyáron fél tucat — minőségi — játékossal erősítő Orosháza végig ellenőrzése alatt tartotta a mérkőzést.

Vladan Jordovics: — Voltak gondok a nyári felkészülésben, sok új, fiatal játékost kellett beépíteni a csapatba. Az első mérkőzés mindig nagyon nehéz, hiszen erre minden csapat nagyon készül. Lelkes közönségünk előtt megérdemelten győztünk. Füzesi Ferenc: — Tudtuk, hogy mi az orosházi valóság. Az első félidő alapján egyértelműen jobb volt a hazai csapat. Mi azon leszünk, hogy minél hamarabb kijavítsuk a hibáinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!