Sport

2014.08.22. 22:07

Könnyedén nyert a Csákvár a Békéscsaba ellen

4-0-ás vereséget szenvedett a Csákvár elleni NB II-es labdarúgó-mérkőzésen a Békéscsaba.

Sz. L.

Csákvár—Békéscsaba 1912 Előre 4—0 (2—0) NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Csákvár, 600 néző. V.: Oláh G. (Horváth Z., Kis Z.).

Csákvár: Szabó B. — Ambrus S., Dulló, Hajdú S., Köntös — Domján A., Mihály (Molnár Cs., a 61.), Bakos, Varga Z. (Sötét, a 46.) — Gajdos (Imrik, a 74.), Molnár T. Vezetőedző: Bognár György.

Békéscsaba: Czuczi — Bényei, Balog Zs., Juhász Gy., Király — Bagi, Borbély — Balázs R. (Berki P., a 82.), Kertész (Prasler, a 75.), Vólent (Lőrinczy, az 58.) — Szilágyi P. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Sárga lap: Bagi a 33., Balog Zs. az 51., Domján A. a 68. percben.

7. perc: A hazaiak szögletet végeztek el, a beívelést követően Czuczi középre ütötte ki a labdát, majd kissé érthetetlen módon megpróbált a pettyes után menni. A játékszer Domján A. elé került, aki 17 méterről az üres kapuba lőtt, 1—0.

28. perc: A tavasszal még a lila-fehéreknél játsszó Gajdos a baloldalon egy csellel becsapta Bényeit, majd 17 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 2—0.
65. perc: hazai beadás után a bizonytalankodó Czuczi kapus keze fölött fejelt a lilák hálójába, 3—0.

90. perc: A kitámadó csabai együttes ellen, egy kontrát követően Molnár T. állította be a végeredményt, 4—0.

Az első félidőt lendületesen kezdte az újonc hazai együttes, amely pénteken este villanyfénynél fogadta a lila-fehéreket, akiket szép számú szurkoló kísért el a találkozóra. Már a találkozó elején egy kapushibát követően megszerezte a vezetést a Csákvár. A házigazda irányította a mérkőzést, a vendégek védelme többször bizonytalakodott. A 28. percben a volt csabai Gajdos egyéni akció után növelte a hazaiak előnyét.

Fordulás után egy más szellemű Előre lépett pályára. A szünetben Zoran Szpisljak bátrabb játékot kért csapatától. Az 51. percben Kertész elöl tisztáztak a hazai védők, majd az 55. percben Balázs R. lövését mentették szögletre. Támadásban maradtak a lilák, és a 60. pecben Vólent lőtt 15 méterről az üresen maradt csákvári kapu fölé. Ahogy az lenni szokott a kimaradt csabai helyzetek megbosszulták magukat, egy újabb kapus hibából a volt előrés Gajdos ezúttal fejjel volt eredményes. A lila-fehérek tovább próbálkoztak, a 77. percben Szilágyi P. lőtt fölé, majd egy perc múlva a csatár újabb lövését nehezen védte Szabó kapus. A hajrában Zoran Szpisljak támadókat küldött a pályára, Prasler és Berki személyében. A 83. percben Lőrinczy lövését ütötte szögletre a hazai kapus.

A látottak alapján a küzdelmes mérkőzésen egy kapushiba után hamar hátrányba kerültek a vendégek, amit nehezen dolgoztak fel. A félidő közepén növelte előnyét a Csákvár. Szünet után harcosabban játszott az Előre, voltak is helyzetei, de azok kimaradtak. A harmadik csákvári gól végleg eldöntötte a három pont sorsát. Az utolsó percben kapott negyedik hazai találat azt bizonyítja, hogy fejben nem koncentráltak megfelelően a lilák, így könnyedén nyert az újonc. Jó: Köntös, Domján A., Hajdú S., Gajdos, Molnár T., ill. Bagi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!