Sport

2014.07.27. 19:40

Alpok közt leltek bronzra Bondárék

A sárréti lány a szegedi Barzó Lillával az oldalán fantasztikusan szerepelt, mivel bejutott a verseny elődöntőjébe, ahol ugyan kikapott, de így is bronzérmes lett.

BEOL

Az egyéni verseny korai búcsúja után párosban vigasztalódott a szeghalmi Bondár Anna, a svájci Klostersben zajló U18-as egyéni tenisz Európa-bajnokságon. 

A hatodik helyen kiemelt magyar kettős legelőször az izraeli Valeria Nikolajev, Talya Zandberg párost verte 6:3, 6:0 arányban, a legjobb tizenhat között pedig a svájci Margaux De Agostini, Chiara Frapolli duót múlta felül egy szoros és egy könnyű szettben 7:5, 6:1-re.

A legnehezebb mérkőzés az elődöntőbe jutásért lebonyolított meccsen várt a két magyar lányra, amelyen az első helyen rangsorolt román Ioana Ducu, Ioana Loredana Rosca kettőssel csaptak össze.

Annáék nagy csatában hozták az első játszmát 6:2-re, a másodikban viszont 3:6-tal egyenlített ellenfelük.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Balról Barzó Lilla, mellette Bondár Anna
[/caption]

A rövidítést a magyarok 10-4-re hoztak, bejutva ezzel a négy közé, ahol a 10. helyen kiemelt spanyol Paula Badosa Gibert, Sara Sorribes Tormo duóval csatáztak.

A spanyolok már túl nagy falatnak bizonyultak, 6:2, 6:4-re a hispán lányok győztek, ezzel a Bondár, Barzó kettős bronzérmes lett.

Stollár Fanny ennél is nagyobb sikert ért el: a magyar lány egyéniben megnyerte a Moszkvában rendezett U16-os tenisz Európa-bajnokságot, párosban pedig Gálfi Dalmával az oldalán győzött.

A 15 éves Stollár a döntőben 6:4, 6:0-ra verte az orosz Anna Blinkovát, míg a páros fináléban Gálfival 6:4, 6:3-ra győzött le egy hazai duót. A korosztályos Eb-n 1988 óta nem nyert magyar páros.

Az egyéni győzelem eddig három magyarnak sikerült, Temesvári Andreának 1981-ben és 1982-ben, Vidáts Rékának 1995-ben és Babos Tímeának 2008-ban, a duplázni azonban eddig csak Temesvári tudott 1982-ben. A Eb-n a fiúknál Valkusz Máté egyéniben és párosban is — oldalán Kotormán Ákossal — bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!