Sport

2014.07.27. 18:56

Dombegyház: elfogyott az együttes

Kilátástalannak tűnik jelenleg a helyzet a dombegyházi NKSE-nél, miután a labdarúgóklub teljes vezetősége és elnöke is távozott.

BEOL

Rendkívüli közgyűlést tartott a minap a Dombegyház NKSE, melyen lemondott a megyei harmadosztályú labdarúgóklub elnöke, Bisztray Richárd. Nemcsak ő, hanem a klub teljes vezetése is távozott, és így tett a felnőtt gárda edzője, Ménesi Róbert is. Pedig a csapat nem zárt rossz szezont, sőt, a Magyar Kupában a legjobb négyig jutott, ahol csak a Mezőkovácsháza tudott megálljt parancsolni, míg a pontvadászatban az előkelő harmadik helyen végeztek.

Az ok nem feltétlenül anyagi eredetű. A kis csapatok nagy sikerei esetén gyakran előfordul, hogy legjobb játékosaikat a pénzesebb együttesek elviszik. Ez történt a dombegyháziakkal is, számtalan kulcsemberük távozott. Míg más kluboknál ilyenkor megszokott módon nyúlnak az ifjúsági csapathoz, addig Dombegyházon ez a lehetőség sem volt adott, így az együttes gyakorlatilag „elfogyott”.

Bár a helyzet jelenleg kilátástalannak tűnik, a leköszönő elnök megígérte, hogy a háttérből igyekszik mindenben segíteni a csapatot. Az átigazolási szezon még javában tart, addig nem mondanak le arról, hogy négy-öt játékost a csapathoz csábítsanak. Ez esetben megmenthető lenne a szebb napokat átélt együttes és el tud indulni az augusztusban kezdődő pontvadászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!