Közélet

2014.07.24. 20:33

A mérnök és a marketing szakok vitték a pálmát

Nem okozott különösebb meglepetést a 2014-es felvételi időszak: mint kiderült, idén is a mérnök, valamint a gazdálkodás és menedzsment területekhez kapcsolódó képzések bizonyultak a legnépszerűbbnek, de sokan jelentkeztek kereskedelem és marketing szakokra is.

BEOL

Female University Student Sitting on a Library Floor Reading a Book

Fotó: Getty Images

Gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnöki, kereskedelem és marketing, turizmus-vendéglátás, mérnökinformatikus, ápolás és betegellátás - a 2014-es felvételin is ezek az alapszakok vonzották a legtöbb jelentkezőt - írja az Eduline.hu.

A felsőoktatási hírekkel is foglalkozó portál a felvételi ponthatárok nyilvánosságra kerülésével egy időben listába szedte, hogy idén, a legnépszerűbbnek számító képzések tekintetében összesen hány pontot kellett elérni a bejutáshoz.

Ezen információk szerint az idei felvételi második legnépszerűbb alapszakja - a gazdálkodási és menedzsment után - a gépészmérnöki lett. Erre a képzésre 5618-an jelentkeztek. Ismét népszerűnek bizonyult az informatikai területhez tartozó Mérnökinformatikus alapképzés, amelyre 4945-en felvételiztek.

Ha a felvételi jelentkezésekkel kapcsolatos bővebb információkra is kíváncsi, kattintson az Eduline oldalára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!