Gazdaság

2014.04.08. 15:00

Világszínvonalú a mezőhegyesi kibővített mesterséges állomás

A Génbank-Semex Magyarország Kft. 25 éves jubileumát ünnepelte kedden Mezőhegyesen partnereivel, a kanadai cégtulajdonosokkal.

Cs. I.

Fotó: Szabo Akos

Veres Zoltán ügyvezető igazgató méltónak nevezte az ünnephez a jövőt meghatározó beruházást, amit ezen a napon avattak. Tavaly tavasszal láttak munkához, novemberben már működött a mesterséges szarvasmarha-állomás.


— Új istállóink levegősek, új laboratóriumunk világszínvonalú. Az itt levett szaporító anyagnak több mint 80 országban alkalmazott előírásnak kell megfelelnie. Ez a beruházás Magyarország, a magyar tenyésztőtársadalom sikere — hangsúlyozta. Elhangzott, az eltelt három év alatt több mint 3 millió dollár értékű fejlesztés zajlott annak érdekében, hogy létrejöhessen itt az európai genetikai központ. Arra külön büszkék a mezőhegyesiek, hogy a kivitelezés során minden technológiai elemet magyar cégek építettek be.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Fotó: Szabó Ákos
[/caption]

A szakmai napon bemutatták a jövő holstein fríz reménységeit, felvezették az állomáson lévő legjobb magyartarka bikákat is, majd a szakmát érintő előadásokra várták az érdeklődőket.

Címkék#mezőhegyes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!