Sport

2011.12.27. 19:44

Ismét román torna vár a kézilabdázókra

Szilveszter előtt újabb romániai túra vár a Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE-re, ezúttal Nagybánya a cél.

G. P.

Erősen közeleg a női kézilabda NB I „tavaszi” rajtja, a pontvadászat a Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE-nek jövő pénteken, január 6-án kezdődik. Kovács Péter kilencedik helyen álló együttese rögtön egy rangos ellenféllel, a Győrt üldöző, jelenlegi második FTC-Rail Cargoval találkozik Békéscsabán. A csabaiak február közepéig további négy hazai bajnokit (sorrendben a Szekszárd, a Debrecen, a Győr és a Veszprém) és két idegenbeli mérkőzést (a Siófok és a Dunaújváros) játszanak.

A programba február legelején két EHF-kupa csata is beékelődik. Egyszóval van mire készülni, és a lila-fehér alakulat nem is tétlenkedik. Karácsony előtt Zilahon vettek részt egy ötcsapatos, komoly ellenfeleket felvonultató nemzetközi tornán, ahol Tóth Katáék egy győzelemmel, egy vereséggel és két döntetlennel harmadikok lettek. Szilveszter előtt újabb romániai túra vár a csapatra, ezúttal Nagybánya a cél.

— Szerda délelőtt a zilahi torna ezüstérmese, a Zilah, délután a házigazda Nagybánya lesz az ellenfél. A torna befejező mérkőzése számunkra a Kolozsvár elleni lesz — beszélt a menetrendről Szabó Károly klubelnök, aki Nagybányára maga is elkísérte csapatát. — A zilahi torna első mérkőzésén a hátára eső és kisebb könyöksérülést szenvedő Tóth Sára, a tegnap délelőtti edzésen kisebb sérülést szenvedő Tóth Kata, valamint a vállát fájlaló Kelemen Éva nem tarthat velünk. Jön ugyanakkor a múlt heti tornát kihagyó Vlcskó Luca, Gerzsényi Andrea és Tarjányi Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!