Sport

2016.08.24. 17:57

Nagyot aratott hazai pályán a Békéscsaba

A Békéscsaba hazai pályán 5-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB II hatodik fordulójában, szerdán.

Verasztó Lajos

Békéscsaba 1912 Előre—Puskás Akadémia 5—0 (2—0)
Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 711 néző. V.: Vad II. (Szalai D., Vigh-Tarsonyi). Békéscsaba: Ribánszki — Bagi, Kelemen, Szélpál N., Fabio — Szalai (Pilán, a 57.), Viczián (Takács P., a 77.), Nagy I., Juhász Gy. — Birtalan, Urbin (Gránicz, a 62.). Megbízott edző: Boér Gábor. Puskás: Gőcze — Heffler, Tar, Lipcsei, Tóth B. (Óvári, a 69.) — Zsidai, Sándor Gy. (Molnár Cs., a 46.), Márkvárt, Gajdos (Nagy Zs., a 46.) — Tischler, Lencse. Vezetőedző: Szijjártó István.
Sárga lap: Urbin a 14., Szélpál N. a 45., Birtalan a 62., Ribánszki a 68., Molnár Cs. a 70. percben.  
Kiállítva: Zsidai (rúgásért) a 62., Gőcze (letaglózta Grániczot) a 81. percben. 
Szöglet: 5:10 (3:8).

12. perc: egy baloldali beadás után Birtalan 13 méterről lőtte a kapuba a labdát, 1—0.
29. perc: Nagy István a jobb oldali oldalvonal mellől végzett el szabadrúgást, és labdája a jobb felső sarokba hullott, 2—0.
83. perc: Nagy I. 22 méteres szabadrúgása után a pettyes a kapu jobb oldalában kötött ki, 3—0.
88. perc: Gránicz átadása után Birtalan közelről lőtt a kapuba, 4—0.
90. perc: egy jobboldali beadás után Bagi labdája talált utat a hálóba, 5—0.

A hazaiaknál Bényei sérülés miatt nem szerepelhetett. Zoran Szpisljak vezetőedzőnek „beállt” a dereka, így Boér Gábor ült a csabai kispadon. Az első negyedórában vezetést szerzett a hazai csapat, amit félóra elteltével egy ritkán látható szabadrúgásgóllal növelni tudott. Fordulás után a Puskás mindent megtett a szépítésért, de a csabai kontrák veszélyesek voltak. A hajrára kettős emberelőnybe került az Előre, és újabb gólokat szerzett.

A küzdelmes találkozón a Békéscsaba megszerezte első győzelmét az NB II-ben, a látottak alapján teljesen megérdemelten, amit a szurkolók vastapssal jutalmaztak. A siker erőt adhat a folytatáshoz a liláknak. Jó: Bagi, Kelemen, Fabio, Nagy I., Juhász Gy., Birtalan, ill. Tóth B., Márkvárt. 

Boér Gábor: — Úgy érzem, hogy a csapat betartotta az utasításokat, és megérdemelten nyert. Sikerünk értékét növeli, hogy egy jó csapatot győztünk le. A siker erőt adhat, felszabadítja a gátlásokat. Folytatjuk tovább a megkezdett munkát. Szíjjártó István: — Nehezen éltem meg a vereséget. Az első félidőben kétgólos hátrányba kerültünk, ezután próbáltunk szépíteni, de kettős emberhátrányba kerültünk, ami megpecsételte a sorsunkat.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!