Sport

2016.10.22. 19:31

Előre: tíz ember ellen döntetlen Zalaegerszegen

Az utolsó percekben is a csabaiak voltak fölényben, de nem tudták érvényesíteni emberelőnyüket, így egy pontot szereztek a rangadón.

BEOL

Zalaegerszegi TE—Békéscsaba 1912 Előre 2—2 (0—0)
Labdarúgás NB II-es mérkőzés, Zalaegerszeg, 1431 néző. V.: Vad II. (Hofbauer, Hima Andrea). ZTE: Szappanos — Villám, Forgács, Nagy T., Deutch — Kretz, Patvaros, Jakab — Gottfried (Hegedűs T., a 46.), Bobál G. (Daru, a 70.), Babati (Sundas, a 73.). Vezetőedző: Csató Sándor. Békéscsaba: Ribánszki — Bagi, Kelemen, Szélpál N., Fabio — Bényei, Viczián, Nagy I., Pilán (Szalai, a 74.) — Birtalan (Tóth D., a 89.), Urbin (Gránicz, a 62.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Kiállítva: Villám (visszahúzásért) a 22. percben. Sárga lap: Forgács az 1., Babati a 14., Viczián a 16., Bényei a 47., Szélpál N., a 70., Bagi a 78., Szappanos a 91. percben. Szögletarány: 3:6 (2:2).

61. perc: Jakab szabadrúgása után Bobál G. fejelt hat méterről a csabai kapuba, 1—0.
68. perc: Bagi kiugratta Grániczot, aki közelről a kapuba lőtt, 1—1.
69. perc: Kelemen felvágta Bobált a 16-oson belül. A megítélt 11-est Jakab értékesítette, 2—1. 
81. perc: Viczián távoli lövése után a labda a hálóban kötött ki, 2—2.   
Gyászszünettel kezdődött a találkozó, Kocsárdi Gergely, a ZTE klubigazgatójának napokban elhunyt feleségére emlékeztek. A mérkőzésre mintegy harminc főnyi lila-fehér szurkoló kísérte el csapatát. 

Az 1. percben Birtalan 16 méteres szabadrúgása után a labda szögletre pattant. A 22. percben a kiugró Birtalant visszahúzta Villám, amiért a kiállítás sorsára jutott. Egy perccel később Bényei rávezette a labdát a kapusra, de Szappanos bravúrral hárított. Emberelőnyben többet támadott a Békéscsaba, de nem tudta feltörni a hazaiak védelmét, akik gyors kontrákkal próbálkoztak.

Fordulás után nagy erőkkel támadtak a lila-fehérek, beszorult a ZTE. A 61. percben váratlanul vezetést szerzett az emberhátrányban lévő ZTE. Néhány perc múlva a csereként beállt, Gránicz egyenlített, ám egy perc múlva 11-esből ismét a ZTE szerzett előnyt. A hajrában mindent megtett az egyenlítésért a Békéscsaba, ami a 81. percben sikerült. Jó: Szappanos, Forgács, Patvaros, Jakab, ill. Viczián.

Zoran Szpisljak: — Több volt ebben a mérkőzésben. A csapat jól játszott, több helyzetet kidolgozott, de sajnos csak két gólt sikerült elérnünk. El kell ismerni, hogy a ZTE karakteres játékot mutatott, és jól kontrázott. Köszönöm a szurkolók támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!