Kultúra

2016.07.22. 19:23

Hétvégére: „szellemvadászat”

Mi legyen a hétvégi program? Mondjuk egy közel kétszáz éves történettel bíró épület felfedezése. Vagy egy remek hangulatú, ingyenes koncert a gyulai Rondellánál. (x)

BEOL

A régi épületekhez általában régi, babonás történetek kötődnek, nincs ez másként a gyulai Ladics-ház esetében sem. A földszintes polgári házzal összefüggésben szellemhistóriákról, természetfeletti történetekről suttognak az avatottnak mondott szem- és fültanúk. Nyikorgó padló, önmagától kinyíló spaletta és táncoló szekreter – ilyen és ehhez hasonló „megmagyarázhatatlan” eseményekről szóló legendák keringenek a közbeszédben.

Az épület történetéről további részleteket a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Facebook oldalán olvashat.


Érdemes egyébként már a péntek estét Gyulán tölteni, amikor a Rondellánál az Acoustic Planet ad ingyenes koncertet.



A laza hangvétel, a fülbemászó, kellemes akusztikus muzsika elengedhetetlen kelléke egy-egy nyári estének. A mosoly, a jókedv, a szabadtéri lazulós pezsgés garantáltan elér a közönséghez. A tehetséges fiatalok és rutinos rókák alkotta ötös sok jóra hivatott. Az Acoustic Planet koncertje este kilenckor kezdődik a Rondellánál.

Érdemes tájékozódni a további gyulai programok felől is, ezt megteheti ide kattintva.

Címkék#kisváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!