Közélet

2016.05.29. 18:49

Színes programokkal teletűzdelt fesztivál Dánfokon

Második alkalommal rendezték meg a Körösök Völgye Fesztivált Békés-Dánfokon. Az eseményen a főzőversenytől a gyermeknapi eseményekig színes programok sorával várták az érdeklődőket.

Papp Gábor

A programok többségének helyet adó Dánfoki Üdülőtábor bejáratánál budapesti vendégekkel, az ország egyetlen lánygimnáziuma, a Patrona Hungariae diákjaival és pedagógusaikkal, Berezvainé Borus Klárával, Vándor Ildikóval és Püski Nikolettával futottunk össze szombaton délelőtt. Utóbbi tanárnő maga is békési kötődésű, illetve ma is annak vallja magát, és az ő felvetésére érkezett osztálykirándulásra Dánfokra a hölgykoszorú.

– Remek napokat töltöttünk el itt, kajakoztunk, túráztunk, a Belencéres Néptáncegyüttesnek köszönhetően táncházunk is volt. Nagyszerű helyszínen kapcsolódhattunk ki – mesélték lapunknak a vendégek.

Ezalatt a dánfoki szivornyánál már javában zajlott a fiatalok számára kiírt kishalfogó-verseny a Békési Horgász Egyesület szervezésében. Imponáló látványt nyújtott, ahogy a vízpartot betöltve mintegy negyven gyermek és fiatal görbítette a botot.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kattintson a képre és nézze meg galériánkat!
[/caption]
A hétvége egyik legnagyobb szabású rendezvényeként a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége által életre hívott II. Körös-völgyi Halászlé és Halételfőző Verseny zajlott mintegy húsz csapat részvételével. Mint azt Nemes Attilától, a KHESZ ügyvezetőjétől megtudtuk, legfontosabb céljuk, hogy összefogják a Körös-vidék horgászegyesületeit, a Körös-völgy horgászait, továbbá a szabadtéri főzés és a halas gasztronómia szerelmeseit. A rendezvényt számos koncert is színesítette.

A békéscsabai Dózsa Horgász Egyesület Cso-Ko-Ta nevű csapata halászlevet készített kétféle módon. Csonka György elnök, egyben csapatvezető elmondta, titkuk az alaplében rejlik. Arra alapozva halikrával és gyufatésztával bajai, illetve hagyományos körösi halászlevet főztek.

Szintén a hétvége első napján jótékonysági futást is tartottak.

Persze nem csak a szombat, de a vasárnap is bővelkedett az érdekességekben. Az V. Körös Kupa Sárkányhajó Verseny ezúttal is nagy sikert aratott. A délután folyamán pedig a városi gyermeknap színes programok garmadával várta a fiatalokat és a családokat. Egyebek mellett játékos ügyességi és sportvetélkedők, játszóház, kalandpark, meglepetés gyermekműsor, amatőr művészeti csoportok fellépése és Belencéres Táncház egyaránt hozzájárult a kellemes hétvégi kikapcsolódáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!