Közélet

2016.10.28. 17:26

Nagyszebenben népszerűsítették Gyulát

A Gyulára érkező turisták többségében belföldiek, és jellemző a szezonalitás is, ezért nagy potenciál rejlik a külföldi piacok meghódításában — nyilatkozta lapunknak Pikóné Tóth Henriett, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. marketing asszisztense. (x)

BEOL

Mint Pikóné Tóth Henriett elmondta, annak érdekében, hogy a szálláshely kihasználtságot növeljék a fürdővárosban, a belföldi marketingen túl elkezdték a nemzetközi tevékenységeket is.

— Mivel Gyulán a külföldi turisták közül legnagyobb arányban a romániai vendégek vannak jelen, ezért első körben őket szeretnénk elérni — fogalmazott a szakember. — Már az előző években is igyekeztünk lehetőségeinkhez mérten megjelenni a romániai piacon, ugyanis rendszerint részt veszünk a tavaszi temesvári kiállításon, az augusztusi Kolozsvári Magyar Napokon, illetve az őszi bukaresti kiállításon is. Romániában – a belföldi tapasztalatokkal ellentétben – érdemes megjelenni ezeken az eseményeken mind a látogatók megnyerése mind az üzleti kapcsolatok kiépítése miatt.

A közelmúltban Nagyszebenben vettek részt a Magyar Turisztikai Konferencián, melyet a HÍD – Szebeni Magyar Egyesület szervezett meg első alkalommal. A kezdeményezést a nagyszebeni polgármesteri hivatal is támogatta, így térítés nélkül teljes ellátásban részesültek a résztvevőket. A felhívást a tagjaink számára is megküldtük.

A turizmus.com beszámolója szerint az esemény első napján Szeben megye és Nagyszeben szervezetei prezentálták tevékenységüket, ahonnan több jó példát is tudtunk hazahozni. A második napot, az Alföld Spa Prémium Napot a Magyar Turisztikai Ügynökség romániai külképviselete bonyolította le, mely során a régió néhány települése mutatkozhatott be, így Gyula is. A prezentációt Tamás László nemzetközi értékesítési és marketing vezető tartotta. A konferencián az MTÜ által biztosított reprezentációs csomagokban elhelyeztek gyulai kiadványokat is, melyeket előzőleg a tagszolgáltatóktól kértek be.

A rendezvények ideje alatt és a kötetlen beszélgetések alkalmával is igyekeztek minél inkább megismerni és feltérképezni a helyi és környékbeli lakosok utazási, médiafogyasztási szokásait.

— Megismerkedtünk különböző helyi médiumok képviselőivel, akikkel a későbbiekben eredményes együttműködés alakulhat ki — ecsetelte Pikóné Tóth Henriett. — Összességében elmondható, hogy nem csak pozitív mintákat láthattunk, de hasznos információkat is gyűjtöttünk a jövő évi célzott marketing tevékenységünkhöz azáltal, hogy a célpiacunkon személyesen is megjelentünk.

Többet szeretne megtudni Gyula városának idegenforgalmáról? További turisztikai cikkeket ide kattintva talál!

Címkék#Visit Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!