Összefoglaló

2024.05.16. 19:33

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 16.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 16-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Sarkadi Általános Iskola Gyulai úti telephelyének infrastrukturális fejlesztésére nyújt be pályázatot Sarkad önkormányzatával együttműködésben a fenntartó Gyulai Tankerületi Központ. A tervezett, 100 millió forintos beruházás az óépületnél tetőfelújítást, az emeletes szárnynál pedig homlokzati szigetelést és nyílászárócserét tartalmazna – jelentették be csütörtökön a Sarkadi Általános Iskola Gyulai úti telephelyén tartott sajtótájékoztatón.

A Hír FM vendége Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, a Békéscsabán található Tégla Népművészeti Alkotóház és Közösségi Tér vezetője, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a Békés Megye Népművészetéért Alapaítvány Kuratóriumi tagja volt, akivel Gyemendi Réka beszélgetett.

Az online bűncselekmények megelőzését, felderítését célzó Mátrix Projektben a Békés vármegyei kibernyomozók egy férfi és négy nő ellen indítottak büntetőeljárást, mert csalással szerzett pénzt utalgattak. Még mindig sok a csalás: volt, akinek például John Travolta néven mutatkozott be az az idegen, akinek a kéréseit teljesítette.

Immár a 27. Óvodai Sportnapot tartották meg csütörtökön Békéscsabán, a Szent István téren. Az eseményen a vármegyeszékhely összes óvodája képviseltette magát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában