Kirándulás

Vásári Erzsébet

Bár mostanában kevesebb időnk van rá, mégis nagy kedvencünk a kirándulás. Persze utaztunk sokat az utóbbi hónapokban is, de egy kivételével mindig kötelezettségből. Így a szeretett és vágyott kikapcsolódásból idén egyelőre egy jutott nekünk. Pedig a kirándulás nálunk valóban egynapos, kinézzük előre az úti célt, és reggeltől estig megjárjuk. Túlzottan készülni sem szoktunk rá, csupán előző este veszünk némi nassolni- és innivalót, hiszen csak országon belül kapcsolódunk ki. Célunk ugyanis, hogy a gyerekekkel felfedezzük és megismerjük hazánk legszebb tájait, addig nem is látjuk értelmét a külföldi utaknak.

Rengeteg értékes felfedezni való van nálunk. Olyan helyek, amikről az ember keveset hall, mert nem tartoznak a legfőbb turisztikai látványosságok közé, mégis kihagyhatatlan csodák. Tavaly például egy véletlen vezetett minket a Kis-Balatonhoz, ahol volt szerencsénk eltölteni egy napot, és olyannyira lenyűgözött minket, hogy azóta is visszavágyunk.

Idén pedig hasonló utunk volt a Káli-medencébe, amiről szintén nem tudtuk előre elképzelni, hogy ilyen sok szépséggel és látványossággal bír. Ezek a kirándulások mind hosszú időre feltöltenek minket, pedig csupán egy-egy napot szánunk rájuk. A sok szép látvány mellett pedig megismerjük és a gyerekeinkkel is megismertetjük hazánkat, ami nekik életre szóló élmény, ráadásul hasznos ismeretszerzés. Ajánlom és kívánom minden családnak ezeket a feledhetetlen, együtt töltött napokat.