Katolikus

2024.05.01. 10:52

Így áll a templom építése Okányban

Javában zajlanak a munkálatok Okányban, ahol római katolikus templom épül a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában. A közelmúltban a helyszínen járt dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Szívós László polgármester.

Licska Balázs

Szívós László polgármester elmondta, hogy a falak nagy része immár áll, a torony szintén megfelelő ütemben halad, és a tornyot majd egy daru segítségével emelik be a helyére, ami várhatóan igencsak látványos mozzanata lesz a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásának.

okány, templom, építés
Szívós László és dr. Kovács József a napokban járt a beruházás helyszínén. Fotó: Lehoczky Péter

A templom alapkövét nagyjából egy éve tették le azon a telken, amelyen egykor a magyar királyi posta épülete állt, illetve amely 1939 óta az egyházé.  A településvezető korábban látványterveket is mutatott – amelyek az egyházmegye megrendelésére készültek –, hogy miként fest majd az istenháza.  Kiemelte: a fejlesztésnek hála teljesül a római katolikus közösség régi vágya: hitüket, alkalmaikat méltó körülmények között élhetik, rendezhetik meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában