Fejlesztik az ékszerdobozt

2024.05.01. 16:55

Fényt visznek az éjszakába a Családok Szigetén Kondoroson

Csaknem nyolcmillió forintból fejlesztik a kondorosiak és az ide látogatók körében rendkívül népszerű, aktív kikapcsolódást nyújtó városi tavat, a Családok Szigetét és annak környezetét. Ehhez pályázaton több mint 7,3 millió forint támogatást nyert a település. Az önkormányzat 386 ezer forinttal járul hozzá a fejlesztésekhez.

Nyemcsok László

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere elmondta, a több mint 7,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást a „Családok szigetének és környezetének látogatóbarát fejlesztése” című pályázaton nyerték.

Ribárszki Péter bemutatta a fejlesztés helyszínét. Ribárszki Péter/Facebook 

– Ennek, valamint az önkormányzatunk által biztosított 386 ezer forint összegű önerőnek köszönhetően fejlesztjük a városi tavat, a Családok Szigetét és annak környezetét – hangsúlyozta Ribárszki Péter.  – A Családok Szigetére is fényt viszünk az éjszakába, új közvilágítási hálózat kiépítésével és három új kandeláber telepítésével. A part mentén, a tájház felőli részen egy 20 négyzetméter felületű, cölöpökön álló, új stéget építünk, ami a jövőben akár megteremtheti a csónakázás lehetőségét is a tavon.

A polgármester kitért arra, az aktív kikapcsolódás, pihenés, feltöltődés jegyében két hintaágyat helyeznek el a tóparton. A beruházás keretében egy kültéri információs táblát készítenek és raknak ki a Geist sétány mentén, ezen bemutatják a települési értékeket, a  Kondorikumokat.

A látvány is lenyűgöző a városi tónál. Ribárszki Péter/Facebook    

Ribárszki Péter szólt arról, a várhatóan nyár derekára elkészülő újabb fejlesztésnek köszönhetően reményeik szerint egyre többen választják majd kikapcsolódási, pihenési, a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló helyszínnek a város egyik ékszerdobozát, a tópartot és annak környezetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában