Békéscsaba

2024.05.15. 09:21

Nem segítettek a zebrán elgázolt lánynak

Zebrán ütött el egy lányt egy autós kedden Békéscsabán, a Gyulai úton, a Zwack József középiskolánál. A férfi nem állt meg, hanem elhajtott. Négyen utaztak vele, és a nők először nem értették, miért indul ellenük is eljárás, hiszen ők nem csináltak semmit. Pont ez volt a baj.

Licska Balázs

Elütött egy gyalogost és megállás nélkül továbbhajtott egy férfi Békéscsabán. A baleset kedden 7 óra 15 perc körül történt a Gyulai úton, az egyik zebrán – ismertették a rendőrség honlapján. A rendőrök a bejelentés után tanúkat kerestek. Az arra járók közül volt, aki tudott mondani rendszámtöredéket, autótípust. A rendőrök azonosították a kocsit, de kiderült, hogy az elmúlt időszakban többször eladták, elcserélték úgy, hogy nem íratták át. Az egyik ilyen utolsó ügylet Csongrád-Csanád vármegyében köttetett, így az adatgyűjtéssel a megyehatárt is át kellett lépni.

A baleset kedd reggel történt a Gyulai úton, a Kerinél lévő zebránál
A baleset kedd reggel történt a Gyulai úton, a Kerinél lévő zebránál. Fotó: police.hu

A békéscsabai közlekedési rendőrök Békésben is több rendőrkapitányságtól kértek és kaptak információt, segítséget. Rövid idő alatt kiderítették, hogy kinél van a gépkocsi, illetve, hogy a baleset idején is az a mezőkovácsházi férfi vezette, aki egyébként használja. Nem ment messzire a baleset helyszínétől, a Gyulai úti sportcsarnoknál parkolt le, négy utasával együtt ott volt dolguk. Amikor a rendőrök előállították a férfit és a nőket, azt mondták, hogy megijedtek a következményektől, ezért nem álltak meg és hívtak mentőt, rendőrt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást. Ezt a bűncselekményt az követi el, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan embernek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van. A férfinak a veszélyhelyzetet előidézőként kell felelnie azért, amit tett. A nők pedig azért vonhatók felelősségre, mert annak ellenére, hogy látták és tudták, hogy mi történt, nem hívták a 112-es telefonszámot. Ebben a helyzetben elvárható lett volna tőlük, hogy ha az autó vezetője nem is állt meg és el akarta kerülni a rendőri intézkedést, ők megpróbáljanak segíteni. Egy telefonhívás elég és fontos is lett volna, hiszen a balesetben a lány megsérült, orvosi ellátásra volt szüksége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában