Sport

2008.02.11. 20:10

Szeghalmon ünnepeltek Békés megye legjobbjai

Hétfőn este Szeghalmon tartotta meg a Népújság Kft., illetve a Békés Megyei Hírlap a már hagyományos Az év sportolói díjátadó ünnepséget, amelyet a tavaly első ízben Az év embere címmel meghirdetett eseménnyel kapcsoltunk össze.

BEOL

Mint ismert, lapunk, a Békés Megyei Hírlap és a kiadónk, a Népújság Kft. illetve ezek jogelődjei harmincegy évvel ezelőtt hirdették meg első ízben Az év sportolója szavazást, amelyet díjátadó ünnepség követett minden alkalommal, miként most is. E sorokban a sportünnepségről olvashatnak, Az év embereréről az első oldalon találnak beszámolót.

Ezúttal is csaknem nyolcvan, újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló grémiumot kért fel lapunk arra, hogy válasszák meg Békés megyében Az év férfi és női sportolóját, csapatát és edzőjét a 2007. évi teljesítmények alapján. Mi több, a békéscsabai önkormányzat segítségével és támogatásával az idén már ötödik alkalommal a legeredményesebb megyei utánpótlás korú versenyzőkre is szavaztak a felkértek.

A tegnap eseményen elsőként Macsári József, Szeghalom polgármestere üdvözölte a megye élsportolóit az edzőket, sportvezetőket. Ezt megelőzően, illetve a díjátadó végén Barkóczi Sándor és a Dreams együttes egy kedves műsorral lepte meg Békés megye élsportolóit.
A folytatásban került sor a díjátadóra, a 2007. év legeredményesebb sportolóit egymás után szólították fel a művelődési ház színpadára. Bár lapunkban korábban megjelentettük a díszes névsort, emlékeztetőül még egyszer a legjobbak.

A 2007. év legeredményesebb Békés megyei női sportolója: Böczögő Dorina, tornász (Békéscsabai Torna Club, edző: Bereczkiné Harangozó Ildikó, Petrovszki Pál), 2. Károlyi Csilla, búvárúszó (Eötvös DPSE Orosháza), 3. Korcsmáros Enikő, tornász, (Békéscsabai Torna Club).
A 2007. év legeredményesebb Békés megyei férfi sportolója: Debreczeni Dezső, karatézó (Békéscsabai Lakótelepi SE, edző: Gregor László), 2. Kiss Gergő, birkózó (Orosházi Spartacus), 3. Kurtucz Csaba, ökölvívó (Békési TE).

A 2007. év legeredményesebb Békés megyei csapata: Erste-Békési FKC NB I-es férfi kézilabdacsapat, edző: Bakó Botond, 2. Békéscsabai Röplabda SE NB I-es női röplabdacsapat, 3. City-Line Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapat.

A 2007. év legeredményesebb Békés megyei edzője: Gregor László — karate (Békéscsabai Lakótelepi SE), 2. Nagy Attila — röplabda (Békéscsabai RSE), 3. Bakó Botond — kézilabda (Erste-Békési FKC).
A 2007-es év Békés megyei leány utánpótláskorú sportolója: Böczögő Dorina, tornász (Békéscsabai Torna Club, edző: Bereczkiné Harangozó Ildikó, Petrovszki Pál). 2. Bondár Anna, teniszező (Szeghalom), 3-5. Márton Anita, atléta (Békéscsabai AC), Károlyi Csilla, búvárúszó (Eötvös DPSE Orosháza), Tóth Kata, asztaliteniszező (Orosházi Hungarotel ASE).
A 2007. év Békés megyei fiú utánpótláskorú sportolója: Baji Balázs, atléta (Békéscsabai AC, edző: Medovarszki János), 2. Dombvári Bence, kajak-kenu (Szarvasi Kajak-Kenu Klub), 3—5. Bagi Ákos, atléta (Békéscsabai AC), Gregor László, atléta (Békéscsabai AC), Ifj. Balog Imre, sakkozó (Mezőberényi SE).

A díjátadó végén Zsilák Ádám, a békéscsabai Mester Klub tulajdonosa a legeredményesebb férfi és női, valamint utánpótláskorú sportolóknak átadott egy-egy egész esztendőre szóló bérletet, amellyel minden szolgáltatást díjmentesen igénybe vehetnek a díjazottak. Csendes Ferenc festőművész alkotását pedig lapunk sportrovatának munkatársa, Verasztó Lajos vehette át. Dr. Tóth Miklós, a Népújság Kft. igazgatója viszonzásképen Az év sportolói támogatói elismerésben részesítette Zsilák Ádámot és Csendes Ferencet.

Az olvasók szavazatai alapján idén Az év embere kitüntetés első helyezettje Lázár Zsolt, a szarvasi Ótemplomi Evangélikus Egyházközség lelkésze lett. Második helyen dr. Bencsik Endre nyugalmazott főiskolai tanár, harmadik helyen Benkóné Dudás Piroska, a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Tagintézmény vezetője végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!