Sport

2008.02.17. 18:05

Nehéz időkben is nyertek: Három góllal gyözték a békési kézisek

Erste-Békési FKC—Debreceni KSE 30—27 (12—11) NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Békés, 600 néző.

J. P.

V.: Dobrovits, Tájok. Békés: Árdeleán — Djuricin, GAMRAT 7 (4), Trivkovics 3, Kocsis 1, Kopcsák 2, Raffai 2. Cs.: NAGY L. (kapus), JURKO 1, Varga A. 1, Nagy Cs. 3, OLÁH 10 (2). Vezetőedző: Bakó Botond. Debrecen: DJORDJEVICS — Gúnya 4, Rédei 4, FREY 10 (2), Roman 2, Kelecsevics 3, Ambrus 1. Cs.: Pereverzia (kapus), Tarnavölgyi, Juhász 1, Habuczki, Noris 2. Vezetőedző: Kovács Mihály.
Kiállítások: 22, ill. 18 perc. Hétméteresek: 10/6, ill. 3/2.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0—4, 10. p.: 1—7, 19. p.: 8—7, 25. p.: 9—10, 37. p.: 15—17, 46. p.: 21—20, 55. p.: 28—24.

A békésiek számára nem úgy kezdődött a találkozó, ahogy azt a közönség látni szerette volna: rengeteg hiba csúszott a játékukba, ha pedig helyzetbe kerültek, a debreceni kapusban minden elakadt vagy éppen remekül hárított. Így aztán elhűlve nézte a publikum az új, éppen erre a mérkőzésre felavatott eredményjelzőt, amelyen a 10. percben ez állt: 1—7.

A 12. percig kellett várni arra, hogy a hazaiak az első akciógóljukat lőjék Trivkovics révén. Közben kapust is cseréltek a békésiek, Nagy Levente állt a háló elé, ez is jó húzásnak bizonyult, s a védelem feljavulása mellett a támadások is tüzesebbek lettek. A házigazdák zsinórban lőtt hét góljukkal fordítottak az álláson — mindenki nagy megkönnyebbülésére. Oláh Gábor beindította gólgyártást, a társak is egyre inkább kedvet kaptak, s mások is igyekeztek rést találni a falon, illetve Djordjevics kapus mellett. Egyre keményebbé vált a küzdelem, gyakran kerültek földre a játékosok, sokszor kellett mindkét oldalon egyik-másik támadót „összedrótozni”. A játékvezetőket meg is zavarta ez a tény.

A Dobrovits, Tájok bíró kettős sohasem volt híres arról, hogy hagyja medrében folyni a mérkőzést, most aztán mély zavarukban állandóan sípoltak, megállították a meccset és — ismét— főszereplőkké léptek elő. Sokszor a gólba tartó labdát sem volt türelmük kivárni, idő előtt használták tüdejüket. Látványos kettős kiállításokkal próbálták élét venni a kakaskodásnak, ezzel viszont széttördelték a mérkőzést. Jellemző, összesen negyven percnyi büntetőt osztottak ki.

 De még ezzel sem tudták a békésiek örömét elvenni, akik a második félidőben egyre jobban magukra találtak, továbbra is Oláh Gábor szép megoldásainak tapsolhattunk, de Gamrat is éppen jókor talált magára, akcióból és büntetőből négyszer volt egymás után eredményes, amivel  a 46. percre ismét fordított a hazai gárda. Innen aztán nem volt megállás, bár fogytak a csapatok a sok piros lap miatt, a gólok továbbra is sűrűbben estek, mint az első játékrészben. A békésiek fokozatosan elhúztak, már öt gól is volt az előnyük (58. perc), amikor Bakó Botond edző is egy kicsit hátradőlhetett.

  Az elmúlt másfél évben hatszor találkozott egymással a két csapat bajnoki keretében, s mind a hatszor debreceni siker született. Most, amikor gondok vannak a Békési FKC háza táján, a vérveszteség ellenére (mint írtuk, Himer és Pavlovics távozott), megtáltosodott a csapat. Amely végül teljesen megérdemelten győzött nagyobb nevű, markáns játékos állománnyal rendelkező ellenfelével szemben.          

Bakó Botond: — Óriási csatát vívtunk, a nagyon harcosan játszó csapatom megérdemelten nyert. Kovács Mihály: — Nagyon sok helyzetet kihagytunk, védekezésünk gyengesége miatt fontos mérkőzést veszítettünk el. Érdekes, akkor élednek fel ellenünk a csapatok, amikor éppen hozzájuk megyünk.                

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Békés, 600 néző. J. P. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!