Sport

2008.02.10. 15:06

Kézilabda: szomorúan végződött a békési bravúr

Szoros mérkőzésen győztesen hagyta el a százhalombattaiak pályáját az Erste-Békési FKC. Az öltözőben aztán mégis szomorúan ültek, mivel az anyagi ellehetetlenülés miatt néhány játékost elengednek a csapatból, s vélhetően meggyengült gárdával folytatják a felső házi pontvadászatot.

J. P.

Százhalombatta—Erste-Békési FKC 29—30 (13—18)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Százhalombatta, 800 néző.
V.: Jancsó, Marczinka.

Százhalombatta: Perger — Papp M. 3, Dénes 1, Juhász K. 2, Horváth Sz. 2, dr. Czina 2, Varga P. 1. Cs.: Pásztor (kapus), NAGY M. 5, Kertész 4 (2), Milicevics 2, JAKAB 4 (1), Balázs 3. Vezetőedző: Sótonyi László. Békés: Árdeleán P. — Nagy Cs. 3, OLÁH 9 (1), RAFFAI 3, Kocsis 1, GAMRAT 6, KOPCSÁK 3. Cs.: Nagy L., Domokos (kapusok), Szatmári, Jurko 1, TRIVKOVICS 4, Djuricin, Varga A. Vezetőedző: Bakó Botond.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2—2, 13. p.: 7—6, 19. p.: 8—11, 34. p.: 14—20, 46. p.: 20—24, 58. p.: 25—30.

A békésieknél sérülés miatt Himer Zoltán (részleges izomszakadás) és Darko Pavlovics (kézközépcsont-törés) hiányzott a szombati találkozóról.
Az első félidőben a békésiek jól védekeztek, támadásban pedig a két átlövő, Lukas Gamrat és Oláh Gábor rendre átlőtte a hazaiak hatos falát. Bár az elején a házigazdák jeleskedetek, de már ekkor látszott, hogy az egyébként nehéz helyzetbe került klub játékosai bizonyítani akarnak. Így aztán a félidő közepén már három góllal vezettek a vendégek, pedig a gyors lerohanásokból nem tudták olyan százalékban értékesíteni a helyzeteket, mint ahogyan szerették volna. Ám szívvel játszottak ezúttal is.

Szünet után már hat góllal is vezettek a békésiek. A Százhalombatta védekezést váltott és a nyitott védekezéssel kezdetben megtalálta az ellenszert, de azután ismét a békésiek percei következtek. A két átlövő továbbra is gólerősnek bizonyult, de a beállós Darko Trivkovics, az irányító Raffai András és a szélső Kopcsák József is fontos gólokat szerzett. Két perccel a lefújás előtt már öt góllal vezetett a békési együttes, ám a végén kicsit leersztettek, de győzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben.

A látottak alapján a taktikusan játszó vendégek sikere megérdemelt. A lefújás után azonban nem tudtak igazán örülni a nehéz anyagi helyzetben lévő békési csapat tagjai, akik szomorúan ültek az öltözőben, néhányuk szeméből még a könny is kicsordult. Ugyanis az ellehetetlenülés miatt néhány játékost elengednek a csapatból, s vélhetően meggyengült gárdával folytatják a felső házi pontvadászatot. A távozók kilétére a héten fény derül.

Bakó Botond: — Köszönöm a csapatomnak a szép győzelmet és sok sikert kívánok távozó játékosaimnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!