Friss hírek

2006.01.25. 17:02

Sátorváros a hajléktalanoknak

A nagy hideg elől mintegy száz hajléktalan rejtőzhet el az öt fűtött katonai sátorban, ahol teát és levest is kapnak. Az ágyak számát az igények szerint növelni lehet.

BAMA

A hajléktalan emberek számára szánt sátortábor létesítéséről a rendkívül erős fagyok miatt a városi magisztrátus döntött, mondta Pavel Bém, Prága polgármestere, jelenti a CENA hírügynökség. A sátrak építése kedden délben kezdődött és este már fogadták is az első látogatókat a sátorvárosban. A mintegy százezer koronás költséget a magisztrátus fedezi, közölte a Lidové Noviny.

A hajléktalanok ezekben a fagyos napokban teljesen megtöltötték a számukra korábban létesített menedékhelyeket. A szociális munkások felderítették, hogy kik azok, akiknek még mindig nincs fedél a fejük felett: 100-200 között lehet a számuk. Hogy elegendő lesz-e a Letnán lévő sátortábor kapacitása, az igazából szerdán derül ki.

„Készek vagyunk arra, hogy szükség esetén bővítsük.” - mondta a polgármester. Az ideiglenes éjszakai menedékhez szociális berendezéseket is biztosít a város. A szállítást humanitárius szervezetek biztosítják, a biztonságra polgárőrök és állami rendőrök vigyáznak, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!