Közélet

2005.11.23. 17:34

Több mint 600 milliót kér megyénk

A Békés Megyei Területfejlesztési Tanács szerdán meghozott döntése alapján az augusztusi nagy mennyiségű csapadék következtében keletkezett károk helyreállítási költségének fedezésére több mint 600 millió forint igényt terjeszt fel a belügyi tárcához.

(o)

A területfejlesztési tanács 12 önkormányzat 49 ingatlanra benyújtott kérelmét minősítette a vonatkozó kormányrendelet hatálya alá tartozónak, és ezért összesen 101,9 millió forint támogatási igényt terjeszt fel a Belügyminisztériumhoz. Az érintett települések: Békés, Csárdaszállás, Dévaványa, Doboz, Gyomaendrőd, Kondoros, Körösladány, Köröstarcsa, Méhkerék, Mezőberény, Sarkad és Szarvas.
A területfejlesztési tanács az önkormányzati utakban és járdákban keletkezett károk enyhítésére és a károk megtérítésére 8 település 83 kérelmét terjeszti fel összesen 118,3 millió forintos támogatási igénnyel a belügyi tárcához. A szóban forgó települések: Békés, Csárdaszállás, Doboz, Gyomaendrőd, Körösladány, Méhkerék, Sarkad és Szarvas.
A tanács döntött arról is, hogy 13 település összesen 802 lakóingatlanára vonatkozó 405,8 millió forintos támogatási javaslatát terjeszti fel a központi vis maior alaphoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!