Az Igazság órája

2024.05.18. 10:05

Teljes kudarc a „csodálatos” liberális projekt (videó)

Saját korábbi életvitelüket folytatják itt az Európai Unióba beáramló migránstömegek.

MW

Afrikából Európába igyekvő 159 illegális bevándorló érkezik csónakkal a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén fekvő La Restinga kikötőjébe 2024. április 2-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Gavriil Grigorov

Amióta megérkeztek a migránsok, erőszakhullám söpört végig Európán – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Lajkó Fanni, az AK elemzője annak kapcsán, hogy legutóbb Franciaországban két börtönőrt meggyilkoltak, hármat pedig súlyosan megsebesítettek migrációs hátterű bűnözők. Kifejtette: az Európába érkezők nem akarnak integrálódni, ehelyett inkább a saját korábbi életvitelüket folytatják itt is.

A 90-es évek liberális projektje az volt, hogy ne legyünk kulturálisan kirekesztők, minden kultúra csodálatos a maga módján, az is, ahol 11 éves kislányokat házasítanak ki, vagy gyerekeket csonkítanak meg – mondta Dornfeld László, az AK vezető elemzője. Ráadásul ezeket az embereket hívjuk ide magunkhoz, hogy minél jobban ismerjük meg egymást „csodálatosságát”. Most látjuk ennek a teljes kudarcát – hangsúlyozta.

Vérlázítónak nevezte Alexander Stubb finn elnök szavait Lajkó Fanni, miszerint Ukrajnában „most a békéhez vezető egyetlen út a csatatéren keresztül vezet”. Ha békét akarunk, akkor a csatatér közelébe sem megyünk – érvelt az elemző. Azzal kapcsolatban, hogy megint nagyon erőltetik Ukrajna NATO tagságát megjegyezte: ha NATO-tag lesz egy háborúban álló ország, akkor a védelmi klauzula értelmében a többi tagnak a védelmére kellene sietni, tehát a többi tagállam is háborúba kerülne Oroszországgal.

Dornfeld László arra emlékeztetett, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője egész Európában bevezetné a sorkatonaságot. Annak idején a II. világháború előtt kérdezték, hogy ki akar meghalni Danzigért, most ugyanúgy meg lehet kérdezni, hogy ki akar meghalni a Krím-félsziget hovatartozása vagy a liberális világrend fenntartása miatt – vélte a vezető elemző.

Az Igazság órájának fenti adását itt hallgathatják, nézhetik meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában