Ukrán válság

2024.05.22. 14:31

Még a nőket is besorozná katonának több európai politikus

Nem lenne helyénvaló többé csak a fiatal férfiakra koncentrálni a Bundestag védelmi biztosa szerint – figyelmeztet a Magyar Nemzet.

MW

Női katonák kiképzése Ukrajnában, a front közelében

Forrás: Ercin Erturk

Fotó: Anadolu via AFP

A nőket sem hagynák ki az Európát eluraló háborús készülődésből. Manfred Webernek, az Európai Néppárt elnökének az ötlete, amely szerint az egész kontinensre ki kellene terjeszteni a sorkatonaságot, több országban is termékeny talajra talál. A skandináv államok után Németország megfontolná a női sorkatonaság bevezetését is. A V4NA brüsszeli forrásokból úgy értesült: Manfred Weberék célja, hogy az európai parlamenti választások után felálló új EP az elsők között tárgyalja majd a uniós kötelező sorkatonai szolgálatot.

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke a BR24 választási beszélgetésében kijelentette, szerinte a sorkötelezettség bevezetése szükséges lépés, és hogy támogatja az általános kötelező szolgálat bevezetését.

A háborús pszichózisban égő európai politikusok egymás után hozzák a legmegdöbbentőbb döntéseket. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) – amelynek Weber is tagja – május elején tartott pártkongresszusán a „kötelező szolgálati év” mellett foglalt állást. A háborúpárti vezetők már a nők kezébe is fegyvert adnának.

A CDU és a Németország Szociáldemokrata Pártja (SPD) két vezető politikusa úgy véli, hogy a csak fiatal férfiak számára kötelező katonai szolgálat nem felel meg a kornak, és azt kérik, hogy az a nőkre is vonatkozzon.

A nők mindmáig önkéntesen szolgáltak a Bundeswehrben. Ennek változnia kell Schleswig-Holstein tartomány miniszterelnöke, Daniel Günther (CDU) és Eva Högl, a Bundestag védelmi biztosa (SPD) szerint, írta meg az őrült ötletet a Bild

Akárcsak Izraelben, Norvégiában, Svédországban és hamarosan Dániában, Németországban is férfiakat és nőket kellene bevonni a csapatokba.

Nem lenne helyénvaló többé csak a fiatal férfiakra koncentrálni.

– mondta Högl védelmi biztos.

A német szociáldemokrata politikus szerint: „Nem szabad többé különbséget tenni a nemek alapján. Védelmünkhöz a Bundeswehrben egyformán szükségünk van férfiakra és nőkre.”

Németországban a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetéséről szóló vita azóta gyorsult fel, hogy Boris Pistorius (SPD) védelmi miniszter május elején a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen annak szükségességéről beszélt.

Hosszú távon általános kötelező szolgálatra van szükség.

– mondta akkor Pistorius.

A Magyar Nemzet teljes cikke IDE KATTINTVA olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában