Az Igazság órája

2024.05.12. 10:05

Az Európai Unió kiváló projekt (videó)

Nem a tagállamok, hanem Brüsszel tesz sokat azért, hogy tönkretegye az EU-t.

MW

Az Európai Unió hatalmas zászlóját viszik résztvevők a Lettország uniós csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából tartott felvonuláson a rigai Szabadság-emlékműnél 2024. május 1-jén

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Toms Kalnins

Az Európai Unió a kontinens valaha volt legjobb ötlete – mondta Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Törcsi Péter, az AK operatív igazgatója annak kapcsán, hogy 20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz. A csatlakozás mérlege egyértelműen pozitív a EU és hazánk számára is. Ez egy kiváló projekt, de az a félelmem, hogy ezt maga Brüsszel fogja tönkretenni, azzal, hogy a tagállamok ellen erőpolitikát folytat – hangsúlyozta.

Dornfeld László, az AK vezető elemzője kifejtette: egy birodalom építésére a válság a legjobb időszak. A nehézségek idején állt elő Brüsszel a szép masnival átkötött, valójában a centralizációt növelő lépéseivel. Mint például: legyen közös vakcinabeszerzés. Lett is, túlárazottra és elkésettre sikerült, de erre már nem emlékezett senki. Következett a közös fegyverbeszerzés, a háború támogatása az „európai békekeretből”. Minden egyes válsággal Brüsszel egyre inkább magához vonja a hatalmat, miközben a tagállamokban állandósul a politikai válság – hangsúlyozta.

Azzal kapcsolatban, hogy ellenzéki képviselők tiltakoztak a kínai elnök magyarországi látogatása ellen, Törcsi Péter feltette a kérdést: „Kommunista diktatúra Kína? Igen! Érvényesülnek az emberi jogok úgy, mint Magyarországon? Nem! És olcsóbb lesz a hús, ha ezt a képébe vágjuk a kínai elnöknek?” – Nem a mi dolgunk, egy tízmilliós Magyarországnak, hogy elkezdjünk hőbörögni meg ugrálni, a német kancellár sem csinálja ezt, a francia elnök sem és az Európai Bizottság vezetője sem – érvelt az operatív igazgató.

Dornfeld László megjegyezte: lehet, hogy azért csinálja ezt a magyarországi baloldal, mert ezért fizetik őket külföldről, ugyanis mások is szívesen látták volna azokat a beruházásokat, amelyeket kínai vállalatok Magyarországra hoznak.

Az Igazság órájának fenti adását itt tekinthetik meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában