Közélet

2016.02.08. 19:15

Példaértékű embereket díjazott a Békés Megyei Hírlap és Beol.hu

Gazdára találtak hétfőn Sarkadon, a helyi művelődési központban rendezett ünnepségen azok a Békés Megyei Hírlap által alapított díjak, amelyeket az év Békés megyei sportolói és az év emberei érdemeltek ki. Előbbit 39., utóbbit kilencedik alkalommal adtuk át.

Licska Balázs

Fotó: lmre Gyorgy

A hagyományokhoz híven minden évben más település biztosít helyet a rendezvény megtartására, ezt a nemes feladatot idén Sarkad vállalta magára. Az eseményen közel kétszázan vettek részt, köztük Gajda Róbert megyei kormánymegbízott, Dankó Béla és dr. Kovács József országgyűlési képviselő, valamint több polgármester.


Köszöntő beszédében Nánási János főszerkesztő-kiadóigazgató azt mondta: a sportolók nap mint nap saját határaikat, korlátaikat feszegetik, azért hajtanak, hogy jobbak és jobbak legyenek. Kiemelte: a küzdelem és a kitartás mindig eredményt hoz, és hogy aki képes legyőzni önmagát, az képes legyőzni bármelyik ellenfelét.

– Szükség van a pozitív iránymutatásra, a sportolók példaként szolgálnak mindenkinek, így a felnövekvő ifjúság számára is – hangsúlyozta dr. Mokán István. Sarkad polgármestere hozzátette, el kell ismerni az erőfeszítéseket, az emberekben rejlő tehetséget, segíteni kell annak kibontakozását és bemutatását.

Pocsaji Richárd felelős szerkesztő az Év embere díj kapcsán megosztotta: a Békés Megyei Hírlapban megjelenő hét emberei is példák lehetnek mindenki előtt. A cél bemutatni azokat, akik az élet valamely területén jelentőset alkotnak. A BEOL.hu Facebook-oldalán 20 ezren, a lapból kivágott szelvényekkel 10 ezren szavaztak arra, hogy ki legyen Az év embere.

A Békés Megyei Hírlap és a Beol.hu hírportál olvasóinak szavazatai alapján idén Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete elnöke érdemelte ki az Év embere díjat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: Imre György
[/caption]
A második helyen a szarvasi Galát Krisztián végzett, aki különleges halburgerével népszerűsíti a halfogyasztást.

Harmadik helyezést ért el Pintér Mátyás citerakészítő, aki sajnálatos módon októberben elhunyt, így a díjat lánya, Tóth Ferencné vette át.

Az ünnepségen megmutatták magukat a helyi tehetségek is. Kovács Kinga énekelt, Karkus Tamás zongorázott, Gurmai Gyula pedig gitározott, mellettük az egyik sarkadi óvoda gyermekei is műsorral kedveskedtek a közönségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!