Közélet

2015.06.23. 17:00

Nem csak a tanévet, a kiutat is lezárták

Békéscsabai olvasónk egy tanévzáró ünnepségen vett részt múlt szombaton, de arra nem számított, hogy rendőri segítségre lesz szüksége ahhoz, hogy kiállhasson a kocsijával.

BEOL

Fotó: andrew

– Szombaton reggel tanévzáró volt a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, annak rendje és módja szerint le is parkoltam a szemben lévő Kis-Tabán utcában (8 óra körül), egy szabályos parkolóhelyen. A ballagást követően (kb. 10 órakor) az autóhoz visszatérve ez a látvány fogadott – írja olvasónk.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Olvasónk fotója
[/caption]
– Az jól látható, hogy csak nekem sikerült szabályosan leparkolni - holott szombaton és vasárnap, ha jól tudom, az egész városban díjtalan a parkolás... De ebben az utcában mindenképpen.

–Szerencsére a rosszabbik családi autóval voltam így talán meg is próbáltam volna kiállni (úgy jártak volna...), de épp volt egy helyszínelés 20 m-re, a Luther utcán (sajnos ott is figyelmetlenek voltak az autósok, ez is egy ilyen nap), így segítséget kértem a rendőrtől. Ő hívott a járőrkocsit, akik lebeszéltek a kiállásról, inkább megpróbálták az autó tulajdonosok elérhetőségét megszerezni. Ez sikerült is, így nagy sokára meg is jelent a hátsó autósofőrje, aki hátrébb állt, így elhagyhattam a helyszínt.

– Míg ott voltam, helyszíni bírságról szólt a tárgyalás-tájékoztatás, de nem vártam ki a végkifejletet. De azért remélem, hogy tényleg lett belőle valami, mindkét sofőr esetében!

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Olvasónk fotója
[/caption]
– 1 boldog órát tölthettem el ott a két jóembernek hála, csak azért, mert ők úgy voltak vele, hogy nem érnek rá sétálni fél perccel sem többet - ellenben a szerencsétlen, aki köztük áll, bezzeg ráér órákig szobrozni. (ki tudja, mikor jöttek volna...) Ha nem lett volna ott a helyszínelés, nem kérek rendőri segítséget, hanem kiállok, legközelebb így lesz!

Önt is érte már bosszúság amiatt, mert mások szabálytalanul parkoltak? Küldjön képet a [email protected] e-mail címre! További parkolási művészek itt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!