Közélet

2014.10.29. 16:01

Nem költözik a fővárosba a kolbászfesztivál

A Csabai Kolbászfesztivál szervezői felhívják a figyelmet, hogy a rendezvény továbbra is Békés megye székhelyén marad. Elhatárolódnak a fővárosba tervezett eseménytől.

BEOL

Tudomásunkra jutott, hogy egy programszervező iroda visszaélve a Csabai Kolbászfesztivál ötletével, 18 év alatt gondosan felépített nemzetközi hírnevével, alapítóinak és szervezőinek célkitűzéseivel és befektetett energiájával, valamint fesztiválunk nemzetközi színvonalú gasztrokulturális élményeit kereső vendégeink igényeivel és elvárásaival a fővárosban próbál disznótoros programot létrehozni - írják közleményükben a kolbászfesztivál szervezői.

„Az ilyen típusú utánzást, másolást természetesen már megszoktuk, hiszen az elmúlt 18 évben rendre alakultak és tűntek el a süllyesztőben kisebb-nagyobb „kolbászos” rendezvények az országban.” – olvasható a közleményben.

Mint írják, a Csabai Kolbászfesztivál alapítói és jelenlegi tulajdonosai az elmúlt 18 évben több mint egymillió látogatót hoztak Békéscsabára a „Csabai Kolbászfesztivál®” hívó szóval, most pedig valaki üzleti érdekből megtéveszti a látogatókat és azt próbálja sugallni, hogy nem kell ezért Békéscsabára utazni, mert a szervezők kolbászfesztivált rendeznek a fővárosban is. A Csabai Kolbászfesztivál szervezője, a Csabai Rendezvényszervező Kft. elhatárolódik ettől az eseménytől, annak szervezőitől, és a két rendezvényt párhuzamba állító bármilyen megnyilvánulástól.

Mint írták, erkölcstelen üzleti magatartásra vall az, hogy valaki a Csabai Kolbászfesztivál helyszínén, a sportcsarnok területén és környékén elhelyezett óriásplakátokon kolbászfesztivált hirdet, s megtéveszti ezzel az embereket, azt a látszatot keltve, hogy az „IGAZI” kolbászfesztivál szervezői egy budapesti rendezvényüket hirdetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!