Közélet

2014.05.20. 13:10

Képzés- és állásbörzével segít a központ

Képzés- és állásbörzével segítik a hátrányos helyzetű álláskeresőket Békés megyében. A sorozat kedden indult a megyeszékhelyen.

M. P. M.

Kilenc foglalkoztatási körzetben mintegy 250 munkaadót hívtak meg, akik közel nyolcszáz állást tudnak felajánlani az érdeklődők részére – hangzott el kedden a kilenc állomásos programsorozat első, békéscsabai helyszínén.

Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója elmondta, személyre szabott szolgáltatásokkal, támogatásokkal, különféle programokkal kívánnak segítséget nyújtani. Emlékeztetett, jelenleg mintegy 17 ezer az állásnélküliek száma és közülük háromezer a pályakezdő.

– A programban az alacsony végzettséggel rendelkezők, a GYES-ről és GYED-ről visszatérők, az ötven évüket betöltők, a pályakezdők és a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek vehetnek részt – hangsúlyozta az igazgató. Hozzátette, az első rendezvényre, Békéscsabára kedden több mint ezer álláskeresőt hívtak meg és 42 munkáltató 243 álláshelyet jelentett be.

A börzéken az álláskeresők személyesen találkozhatnak a munkáltatókkal és a felnőttképzési intézmények képviselőivel. A munkaügyi központ szolgáltatásai közül igénybe vehetik a munkaközvetítést, ingyenes nyelvvizsga teszt kitöltésére és próbainterjúra nyílik lehetőségük. Továbbá tájékozódhatnak képzési-, ösztöndíj- és önkéntes munka lehetőségekről.

Bővebb információt kaphatnak az álláskeresési fortélyokról, illetve jogi-, álláskeresési- és képzési tanácsadók is várják az érdeklődőket. A rendezvényre Békésben több mint 5000 álláskeresőt és több mint 1300 munkáltatót hívtak meg. Előzetes információk alapján, a kilenc helyszínen több mint 250 munkáltató közel 770 állást tud felajánlani az érdeklődők számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!