Közélet

2014.03.22. 13:17

Belekóstoltak a megye ízeibe

Békés megye ízei, termékei mutatkoznak be azon a kiállításon és vásáron, amit szombaton és vasárnap rendeznek Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban.

L. B.

Az érdeklődők szombat délelőtt többek között lekvárok és mézek, mézeskalácsok, kolbászok és hústermékek, haltermékek, tésztafélék, péksütemények és kenyerek, szappanok, textiltermékek között válogathattak, széles kínálattal találkozhattak.

A kiállítást és vásárt a Fenntartható Térségért Alapítvány és a megyei önkormányzat szervezte. Az alapítvány nevében Gyebnár Péter kiemelte, fontos, hogy a termelők és a fogyasztók közvetlenül találkozhassanak, ezt a célt igyekeznek erősíteni.

Békés megye komoly hagyományokkal rendelkezik, amiket érdemes nemcsak megmutatni, hanem megismertetni és megszerettetni is, megyehatáron innen és azon túl – fogalmazott a szombat délelőtti megnyitón Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke. Úgy véli, hogy a technológia módosult az évtizedek során, a tradicionális ízek azonban változatlanok maradtak. Emlékeztetett a hungarikum törvényre, és örömtelinek nevezte, hogy két megyei hungarikum is helyet kapott az eseményen.


Szombaton a hal kerül előtérbe az eseményen, Farkas Zoltán például halpogácsát sütött, azzal kínálta az érdeklődőket. Vasárnap pedig a sertés lesz a középpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!