Közélet

2010.07.30. 14:07

Jobbik, MSZP, civilek: „Lehet más a polgármester Sarkadon”

A Jobbik és az MSZP helyi alapszervezete, illetve volt Fideszesek, egy Fidesz-tag s több civil szervezet is a független polgármesterjelöltként induló Bende Róbertet és Juhász Gyulát támogatja Sarkadon az októberi önkormányzati választáson — derült ki a választási összefogás sajtótájékoztatóján.

b. i.

— A legkiválóbb acélrugó anyaga is megfárad húsz esztendő alatt. Sarkadon társadalmi igény mutatkozik a közélet demokratikus helyzetbe hozására, s ez hívta életre a széleskörű összefogást, ennek következtében született meg az országban is párját ritkító együttműködési megállapodás — hangsúlyozta a jelöltek bemutatásával, bemutatkozásával egybekötött sajtótájékoztatón Mórocz Tibor Attila, a választási összefogás szóvivője. — Sarkadon megérett a helyzet arra, hogy valóra válhasson a „Lehet más a polgármester!” szlogen — tette hozzá.

Ezt követően a változást szintén támogató Sarkadi Ipartestület nevében Sárosiné Sárközi Andrea ügyvivő olvasta fel a sajtó munkatársainak a: „... változást akaró és kezdeményező Fidesz és volt Fidesz-tagok (Mitykó Pál, Sárközi Sándor, Varga Károly), a Sarkadi Ipartestület, a Jobbik Sarkadi Szervezete, az MSZP Sarkadi Szervezete, értelmiségiek, vállalkozók, munkavállalók, magánszemélyek között...” létrejött megállapodást.

Ebből kiderült, hogy a felek: „... helyi nemzeti együttműködési megállapodást kötnek a város eltorzult közéletének demokratikus helyzetbe hozására, a 2010-es önkormányzati választások idejére, a teljes egyenjogúság és kölcsönös előnyök alapján.” Az együttműködés célja: „...Az élhetőbb, emberségesebb, az alapvető emberi, személyiségi jogokat, véleményeket és érdekeket tiszteletben tartó, új városvezetés megalakítása, melyet a városunk lakossága iránti közös felelősségérzet szült... Felek megállapodnak abban, hogy a 2010-es önkormányzati választáson nem pártpolitikust, hanem független polgármesterjelöltet támogatnak...”

A sajtó munkatársainak fénymásolatban átadott dokumentum aláírói között szerepel Matyika Tamás, a Jobbik helyi alapszervezetének alelnöke, Kajári György, az MSZP képviseletében, Varga Károly és Mitykó Pál volt Fidesz tag, Sárközi Sándor, a Sarkadi Ipartestület elnöke, Nagy Richárd, a Sarkad és Térsége Ifjúságáért Egyesület elnöke is.

Jakó István, az MSZP sarkadi alapszervezetének elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: alapvetően a változást szorgalmazó civil kezdeményezéshez csatlakoztak, amely a volt Fidesz-tagok szándékaival is egybeesik. A sajtótájékoztatón a Jobbik helyi alapszervezetét Zsótér István alelnök képviselte.

A polgármesterjelöltek közül a sajtótájékoztatón résztvett Bende Róbert, a helyi iskola általános iskola képzőművész-tanára, kézműves és pedagógusként mutatkozott be.

Samu Tamás Gergő, a Jobbik képviselője az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A Jobbik tárgyalásban van Bende Róbert független polgármester-jelölttel, de végső döntés a támogatásáról még nem született. A döntés jövőhétre várható. A Jobbik az ország egyetlen pontján sem támogat olyan polgármester-jelöltet, akit az MSZP is támogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!