Közélet

2009.06.16. 17:19

Nem ebben állapodtunk meg - menesztették az orosházi kórház volt igazgatóját

Felmentették dr. Gervain Mihályt, az orosházi kórház volt igazgatóját osztályvezetői főorvosi állásból. Az urológus főorvos szabadságát tölti október 16-ig, majd felmentési idejét 2010 február 16-ig.

cs. i.

Gervain Mihály közel 14 évig volt az egészségügyi intézmény vezetője. Állítja, soha ilyen lehetősége nem volt, de nem is lesz ennek a városnak, ennek az intézetnek, mint ami most van: egy önkormányzati miniszter, 3 országgyűlési képviselő annyit lobbizhatna, amennyit csak akar. És nem kellene a recesszióra hivatkozva hátramenetbe kapcsolni. A recesszióból is csak előremeneküléssel lehet kilábalni.

— Várható volt a lépés. Ráadásul jogszabályi lehetősége volt a jelenlegi kórházvezetésnek, hogy felmentsen a munkavégzés alól. 62 éves elmúltam. Igaz, a polgármesterrel nem így egyeztünk meg.

Megállapodtunk, év végéig dolgozhatok. Az átmeneti időszakban, 3,5 hónapon át, míg keresték az utódomat, nem szóltam bele semmibe. A minap megjelent egy sajtóhír, miszerint lemondásomkor a kórház adósságállománya 200 millió volt. Ez hazugság és nem is hagyhattam szó nélkül. Az átadáskor készült jegyzőkönyvben ott áll feketén-fehéren, az összeg 60 millió forint.

Dr. Gervain Mihály hangsúlyozta, hogy 90 napon túli adósságállománya nem volt a kórháznak az ő igazgatói irányítása alatt. A volt igazgató ragaszkodik ahhoz, hogy az átvilágító bizottság őt is meghallgassa.

E-mailben kerestük meg a kórház főigazgatóját, Kalmár Mihályt, egyebek közt arról érdeklődve, hogy Gervain Mihály felmentése egy folyamat első lépése, azaz a többi, nyugdíj mellett dolgozó orvostól is megválnak-e?

Az orosházi kórházban szerdára összdolgozói értekezletet hívtak össze. A titkárság arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kórházzal kapcsolatos kérdésekre azután adnak választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!