Közélet

2009.03.14. 15:11

Ünnepi programok, megemlékezések Békés megyében

Hogyan, mivel készülnek a Békés megyei települések nemzeti ünnepünkre, március 15-ére? Ünnepi programok a Viharsarokban...

BMH

Békés. Március 15-én 9.45-kor, a Széchenyi téren Izsó Gábor polgármester ünnepi beszédet mond, amit a békési színjátszó stúdió „Zúgjatok csak harangok” című műsora követ.

Békéscsaba. Március 15-én 10 órakor kitüntetéseket adnak át a városháza dísztermében. Az ünnepségen osztják ki a Békéscsabáért, a Békéscsaba kultúrájáért és a Békéscsaba sportjáért elismeréseket. A Kossuth téren 11 óra 20 perctől Vantara Gyula polgármester mond beszédet.

Mezőmegyeren 15.15 órakor avatják a Március 15-e teret. Ezt követően címerkiállítás nyílik a kultúrházban. Beszédet mond Vantara Gyula polgármester és Hricsovinyi Tamás önkormányzati képviselő.

Csorvás. Az Ótemetőben két honvédtiszt sírját koszorúzzák meg március 15-én, 10 órakor.

Füzesgyarmat. Március 15-én 9 órakor a Szabadság téri emlékműnél ünnepi beszédet mond dr. Köteles Lajos, a Szent István Egyetem egészségtudományi intézete igazgatója.

Gyomaendrőd. Március 15-én 9 órakor ünnepi szentmise az endrődi Szent Imre katolikus templomban. A mise után a Hősök terén Domokos László országgyűlési képviselő mond beszédet.

Gyula. Március 15-én 11 órakor Gyulán dr. Elek Tibor mond beszédet a Petőfi téren. Délután 5 órakor a XX. jubileumi történelmi tangverseny hagyományaként „Hódolat Erkelnek” címmel a Csillagszeműek táncegyüttes előadása a művelődési házban.

Kondoros. Március 15-én 14 órakor megemlékezés az 1848-as centenáriumi emlékmű előtti téren. Dankó Béla polgármester ünnepi köszöntője.

Körösladány. Március 15-én 10 órától a művelődési házban beszédet mond Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke.

Kunágota. Március 15-én 9 órakor a nagyközség újratelepítésének százhatvanötödik évfordulójára emlékeznek.

Mezőkovácsháza. Március 15-én 11 órától megemlékezés a templomkertben. Koszorúzás Jassik Lajos honvéd őrmester sírjánál.

Nagyszénás. Tomanek Gábor lesz az ünnepi szónok a művelődési ház melletti park kopjafájánál március 15-én 14 órakor. Fellép a helyi népdalkör és a szénási színjátszó csoport.

Orosháza. Megemlékezést, koszorúzást rendeznek március 15-én 11.30 órakor a Kossuthszobor előtt. Közreműködik az Orosházi Fúvószenekari Egyesület, beszédet mond Koszorús Oszkár, Orosháza díszpolgára.

Sarkad. Március idusán 11 órakor a Kossuth-kertben Kővári Arnold, a műszaki osztály vezetője mond ünnepi beszédet.

Szarvas. Március 15-én fél 11- kor az 1848-as centenáriumi emlékműnél „Miénk a haza és miénk a jog!” címmel a Cervinus Teátrum művészeinek műsorát láthatják. Az Erzsébet-ligeti alkotóház kertjében 14 órakor felavatják Ruzicskay György festőművész bronz mellszobrát.

Tótkomlós. Március 15-én 9.30 perckor ünnepi megemlékezés a Kisbirtokos nagytermében. Dr. Kancsó János ünnepi beszéde.

Újkígyós. Vasárnap 11 órakor dr. Medvigy Endre irodalomkutató, a Magyarok Világszövetsége Szent László Akadémia elnöke mond beszédet.

Vésztő. Március idusán az ünnepség 9.30 órakor istentisztelettel kezdődik a református templomban, a művelődési központban 10.45-től beszédet mond Kaszai János polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!