Közélet

2009.03.06. 17:36

Ki vezeti a kórházat? - Határozatképtelen testületi ülés Orosházán

Tovább gyűrűzik az orosházi kórház vezetői válsága. Ma rendkívüli testületi ülést hívtak össze, mely határozatképtelennek bizonyult, majd sajtótájékoztatót tartottak, melyen nem derült ki, ki vezeti jelenleg az intézményt.

cs. i.

Hét szocialista képviselő kezdeményezett rendkívüli ülést a kórház körül kialakult helyzet miatt. A polgármester péntek 16 órára összehívta a testületet, ám a jobboldali frakció nem jelent meg. Németh Béla felolvasta a fideszes levelet, melyben arról tájékoztatták a megjelent képviselőket, hogy két társuk beteg, hatan pedig más elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni az ülésen. Így nem volt határozatképes az orosházi képviselő-testület péntek délután.

Varga Zoltán szocialista frakcióvezető sajtótájékoztatót javasolt, ahol ott maradt a polgármester is, hogy megválaszolja a felmerülő kérdéseket. Elöljáróban azonban óva intette képviselőtársát a hatalmi arroganciától.

Emlékeztetett, egy hét múlva, március 13-án lesz soros testületi ülés, ahol lehet majd erről a témáról is beszélgetni. Varga Zoltán szerint ennél égetőbb a probléma, nem lehet egy hetet várni vele. Erre Németh Béla tapintatlanságnak nevezte, hogy a köztudottan beteg megbízott kórházigazgatótól a szocialisták mára személyes megjelenést és beszámolót kértek a kórház átadás-átvételéről, valamint jövőre vonatkozó elképzeléseket.



Varga Zoltán úgy fogalmazott, az a helyi politizálás felelőtlen, melyet a jobboldal képvisel. Amikor a kórház szinte félkatonai szervezet fegyelmezettségével működik, akkor tarthatatlan az állapot, hogy a betegsége miatt akadályoztatott kórházvezetőnek nincs helyettese. Németh Béla szerint van, mert a kórház szervezeti és működési szabályzata értelmében dr. Grósz Miklós az általános helyettes, erről nem mondott le. Ő megbízott kórházvezető nem akart lenni.

A média képviselői a sajtótájékoztató végén telefonon keresték meg Grósz főorvost. Ő a kérdésekre úgy reagált, pillanatnyilag ő orvosigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!