Közélet

2009.02.05. 15:09

Átadták a szállodai minőségű krónikus osztályt Orosházán

Átadták csütörtökön a 80 ágyas krónikus osztályt az orosházi kórházban. A mintegy 300 millió forintba került beruházást dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter avatta fel.

cs. i.

Néhány hónap alatt végeztek a kivitelezők az orosházi kórház területén lévő volt nővérszálló átalakításával. Itt létesült az új krónikus osztály, melyet csütörtökön adott át dr. Székely Tamás. Az egészségügyi miniszter a szalagátvágás előtt hangsúlyozta, a változások idején vannak, akik a kivárást választják. Orosháza viszont az előre menekülés mellett döntött, pályázott, bővített, összefogást generált. Ezzel az átalakítás fedezetének az előteremtésére célzott a szakminiszter, hiszen a tárca, az önkormányzat, a kórház és alapítványok adták össze az új szárnyra a pénzt, ami összességében több mint 300 millió forintba került.

Az már az épület bejárásakor derült ki dr. Székely Tamás számára is, hogy az első betegek várhatóan szombaton foglalják el a szobákat. Van közöttük emelt szintű ápolásra is alkalmas.
— Az orosházi kötődésű, Svájcban élő Gabányi Géza lelkésznek köszönhetjük a szállodai minőségű bútorainkat. Az ugyancsak orosházi születésű Weisz Julianna is bennünket választott, ő az Osztrák Népsegély keretében juttatott adományt — mondta a miniszternek a házigazda, dr. Gervain Mihály orvosigazgató.

Az 1200 négyzetméteres épületben 600 négyzetméteren a tetőteret is beépítették. A dolgozók képzése, átcsoportosítása is megtörtént még a kivitelezés idején. A végeredmény láttán dr. Székely Tamás arra is emlékeztette az avatási ünnepség résztvevőit, hogy az egészségügy kiemelt fejlesztéseinek a sorában tartják nyilván Orosházát. Azt már rögtönzött sajtótájékoztatóján árulta el egy újságírói kérdésre  válaszolva, hogy nem akarják megváltoztatni a súlyponti kórházak számát, ám ezeknek az intézeteknek a minimumfeltételeit megvizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!