Kék hírek, bulvár

2016.11.15. 14:28

Két tűzeset is történt a hét első napján

Hétfőn összesen hat esetben riasztotta a megyei műveletirányítási ügyelet a tűzoltó egységeket.

bekes.katasztrofavedelem.hu, Fotó: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A két tűzeset közül az egyik délelőtt Bélmegyeren következett be, ahol egy 100 négyzetméteres családi ház konyhájában és előszobájában bútorok, használati tárgyak kaptak lángra, illetve a tetőszerkezet teljes terjedelmében égett. A káreseményhez a békési önkormányzati és a békéscsabai, valamint mezőberényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a lángokat rövid időn belül megfékezték. A tűzoltók a szomszédos melléképületből két darab propán-bután gázpalackot is kihoztak, melyeket hőhatás nem ért. A ház tulajdonosát a mentők kórházba szállították.

A másik ilyen jellegű káresemény az éjszakai órákban történt Eleken, ahol egy főépülettel összekötött 24 négyzetméteres melléképületben keletkezett a tűz, amely kazánházként funkcionált. A gyulai hivatásos egység kiérkezésekor lánggal égés már nem volt tapasztalható, a tűzoltók a födémszerkezet izzó részeit oltották el rövid időn belül. A káresemény során személyi sérülés nem történt.

A tűzesetek mellett műszaki mentéseket is végeztek a tűzoltók, melyek során Szeghalmon a nagy erejű szél miatt megbontott tetőszerkezet, Békéscsabán leszakadt faág, valamint Füzesgyarmaton úttestről lesodródott személyautó adott munkát.

 

Címkék#bélmegyer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!