Kék hírek, bulvár

2014.10.10. 13:21

Szabadidős határrendész csípte el a szír határsértőket

Szolgálata letelte után hazafelé tartott az a kötegyáni határrendész, aki három határsértőt fogott el szolgálatban lévő társaival és a Sarkadi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével Sarkad külterületén.

BEOL

A Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség egyik határrendésze éjszakai szolgálatból tartott hazafelé október 9-én reggel, amikor Sarkad külterületén három férfit látott gyalogolni az út mellett. Mikor igazoltatni akarta őket, a külföldiek futva menekültek.

A határrendész azonnal jelentette a történteket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának és segítséget kért a három férfi elfogásához. A szabadidős határrendész szolgálatban lévő kollégáival, valamint a Sarkadi Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével átvizsgálta a környéket.

Elfogták a három szír férfit, akik nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A vizsgálat adatai szerint a zöldhatáron, gyalogosan érkeztek hazánkba.

Az intézkedő egyenruhások előállították őket a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltségre. Miután menekültkérelmet terjesztettek elő, a kirendeltség átadta őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!