Kék hírek, bulvár

2014.09.17. 10:01

Dán állampolgárnak adta ki magát a nigériai férfi

Egy férfi a battonyai határon dán állampolgárnak adta ki magát, de kiderült, hogy nem az ő részére lett kiállítva a felmutatott okmány. Lőkösházán tizenegy szír határsértőt fogtak el, akik a zöldhatáron gyalogoltak át Magyarországra.

BEOL

A battonyai közúti határátkelőhelyen szeptember 15-én 23 óra körüli időben belépésre jelentkezett egy kistehergépkocsi. A járművet egy magyar állampolgár vezette, vele utazott egy magát dán állampolgárnak kiadó férfi.

Dán magánútlevéllel igazolta magát, de ellenőrzésekor a határrendészek megállapították, hogy az okmányt nem az ő részére állították ki. Csomagjainak átvizsgálásakor előkerült a saját, eredeti, nigériai útlevele. A 41 éves nigériai férfi ellen közokirat-hamisítás miatt a román hatóság folytat eljárást.
 
A Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén szeptember 15-én 23 óra 15 perc körül 11 szír határsértőt fogtak el a határrendészek. A 10 férfi és 1 nő megkerülték a határellenőrzést, a zöldhatáron gyalogoltak át Magyarországra.

Előállításukat és a velük szemben lefolytatott idegenrendészeti eljárást követően a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltség átadta őket a román hatóság képviselőinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!