Taekwon-do

2024.04.18. 11:45

Tíz Békés vármegyei indul az Eb-n

A juniorok versenyével csütörtökön a lengyelországi Lublinban megkezdődött a felnőtt, junior és pre-junior AETF taekwon-do Európa-bajnokság.

Gajdács Pál

A magyar taekwon-do válogatott a Békés vármegyeiekkel

Az eseményen 32 országból 839 sportoló 1402 nevezését adták le. A kontinensbajnokságon a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó klubok versenyzői is jelen vannak. Az edzők elmondása szerint a felkészülés jól sikerült, sérülések nincsenek, a versenysúlyukat is hozzák a küzdelem szabályrendszerben induló versenyzők.

Békésből a felnőttek között a szarvasi Bessenyei Domos, a magyarbánhegyesi De Nusso Ricardo, Süli Tamara, Tamás Tímea és Priskin Ferenc, a battonyai Mezei Nikolett és Rádai Imre, a junioroknál a magyarbánhegyesi Cseresznyés Lea, a battonyai Marosin Bella, a pre-junior korosztályban a battonyai Tóth Lajos indul.

Tamás Tímea, Priskin Ferenc, Rádai Imre nem csak versenyez, hanem edzőként is segít majd, Rádai Roland felkészítőként lesz jelen. A felnőttek körében nem egy régi riválissal is össze kell majd csapni. A battonyai Mezei Nikolett például olasz ellenféllel kezd, s utána ha továbbjut, egy régi lengyel rivális várhat majd rá. A többi versenyzőre sem vár könnyű feladat, hiszen egy Európa-bajnokságra minden nemzet a legjobbjait küldi ki.

Az első napon a juniorok küzdelme zajlik, pénteken a juniorok mellett a felnőttek is elkezdik versenyzésüket. Szombaton szintén minden korosztály versenyez, az Eb vasárnap a felnőttek csatározásaival zárul.

Az eseményeket interneten is követhetik a szurkolók. A Békés Megyei Harcművész Szövetség facebook oldalán megtalálhatók az egyes mérkőzések időpontjai, a küzdőtér számával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában