Külszolgálatáról mesélt

2024.04.20. 10:36

Beköltözött Egyiptom egy kis időre a csabai Belvárba

Egyiptomi külszolgálatáról tartott előadást a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium (Belvár) diákjainak Gál Róbert alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt fővizsgálója. Az iskola történelem és földrajz szakos tanára, dr. Szenográdi Péter hívta meg.

Nyemcsok László

Dr. Szenográdi Péter fontosnak tartja, hogy amit tanít, amiről beszél, annak bemutassa a hátterét. Arra törekszik, hogy feltárja az összefüggéseket, és ha lehet, élményt kapcsoljon a mondanivalóhoz. Így szélesedik a fiatalok látóköre, és akár a napi híreket is jobban tudják értelmezni. Egyiptom is az aktualitások révén került napirendre.

Az alezredessel való találkozás élményt nyújtott a fiatalok számára
Forrás: Facebook

A több mint 30 éve bűnügyi területen hivatásos szolgálatot ellátó Gál Róbert 2002 szeptemberétől egy évet volt külszolgálatban Egyiptomban. Akkor még rendőr hadnagyként tizenegy nemzet katonáival látott el katonarendészeti feladatokat.

Amellett, hogy mesélt a feladatairól, fotókat és tárgyi emlékeket mutatott, megerősítette a fiatalokat abban, hogy a tájékozottság nagyon fontos. Azt tanácsolta a diákoknak, hogy ha idegen országba készülnek, igyekezzenek megismerni a helyi kultúrát, vallást, szokásokat és tartsák tiszteletben az ott élő embereket. Nagyon jó, ha szorgalmasan tanulnak nyelvet, hiszen ő is angolul, kolumbiai társaival pedig spanyolul kommunikált, amikor együtt láttak el szolgálatot.

Szombati Andrea, a Békés vármegyei főkapitányság sajtószóvivője elmondta, Gál Róbert nagyon közvetlen, nyitott ember, a diákok bátran kérdezhettek is tőle. Szombati Andrea hangsúlyozta: reméli, az alezredessel való találkozás olyan élményt nyújtott a fiatalok számára, amit akár a tananyag elsajátításában, akár a hétköznapi életükben hasznosítani tudnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában