91. születésnap

2023.12.24. 19:13

Budapesti kiállításon mutatkozott be Sarkad díszpolgára, Kesztyűs Ferenc

Kilencvenegyedik születésnapja alkalmából jubileumi kiállításon köszöntötték Sarkad díszpolgárát, dr. Kesztyűs Ferenc festőművészt és grafikust Budapesten, a VI. kerületi Benczúr Hotelben. A mester ezúttal tanítványaival együtt mutatkozott be a jubileumi tárlaton a szálloda Munkácsy-termében.

Beol.hu

Születésnapja alkalmából nyílt meg dr. Kesztyűs Ferenc (középen) legújabb kiállítása. Fotó: Gál Mihály

Csató József írásából kiderül, hogy olyan sok volt az érdeklődő művészetbarát, hogy a hotel egy sokkal nagyobb termében kellett megtartani a rendezvényt. A kiállítás résztvevőit, művészeit és közreműködőit Geszty Glória, a Hatos tévécsatorna szerkesztő műsorvezetője, színművész köszöntötte.

Dr. Kesztyűs Ferenc a 64 éve működő Nemzetközi Képzőművészeti Magániskola és Műhely alapító képzőművész tanára, háromszoros nemzetközi ezüstérmes, Búza Barna és Erzsébetváros Mesterdíjas grafikus- és festőművész, az egyetemes képzőművészetet forradalmasító tűzzománc-kerámia, valamint a Dr. Nagy József világhírű kémikus, feltaláló professzorral a SziloKing Szilikon művészfesték kidolgozója, Sarkad város díszpolgára.

A budapesti jubileumi tárlat kurátora Bézi Péter, rendezője pedig Antal Ádám volt. Az eseményt Sliman Ahmed, az Európa Afrikáért Alapítvány elnöke nyitotta meg. Holakovszki István Pro Kultúra-díjas nyugdíjas tanár tartott szakmai értékelést. Kesztyűs Ferenc alkotásai mellett tehetséges tanítványai és a fia, Kesztyűs Tibor is bemutatkozott  tűzzománc kerámia képével. 

A rendezvényen dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke és Benner Miklós igazgató dr. Kesztyűs Ferencnek a Panoráma Világklub legmagasabb kitüntetését, a „Világ Magyarságáért Művészeti-díjat” adta át. 

A nagysikerű jubileumi eseményen Németh Nyiba Sándor, a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy Irodalmi Kör elnöke, olimpikon, zenész a Krúdy Aranyérem kitüntetést adta át Kesztyűs Ferencnek 91. születésnapja alkalmából. A jó hangulatról latin zenével a Patricio Beaza Barrera- Ursu Gábor duó , Tóth Tibor Tibiton előadóművész és Magyar Róbert operaénekes, tanár gondoskodott. Koós László Geleji író, költő a mesterről szóló versét mondta el.

A rendezvény slusszpoénjaként megérkezett Domahidy László, a kiváló operaénekes, a művész régi barátja, aki a Hegedűs a háztetőn Tevjének dalát, a ha én gazdag lennék- című slágert adta elő, hatalmas sikerrel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!