Békéscsaba

2024.05.14. 14:15

Plaketteket adtak át a sorstársak jubileumi gálaműsorán - galériával

Jubileumi gálaműsorral köszönte meg a támogatást a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete, melyet az elmúlt években kapott különböző szervezetektől. Az egyesület idén 20 éves, elődszervezete pedig 75 esztendős, ennek apropóján a Jókai színház Vigadójában ünnepeltek.

dr. Nagy Szilvia

A jubileumi ünnepségen Fekete Péter is plakettet kapott

Fotó: Kiss Zoltán

A Békéscsabai Jókai Színház Vigadójában megtartott gálaműsoron Ádász István, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke mondott rövid beszédet, majd elismeréseket nyújtott át. Az esten a sorstársak köszönetet mondtak a békéscsabai önkormányzatnak, amely biztosítja számukra a megfelelő infrastruktúrát és szolgáltatásokat; a közterületek akadálymentesítését, a közlekedési eszközök hangos tájékoztatását, Braille-feliratozását. A Békés Megyei Vakokért Emlékplakettet Szarvas Péter polgármester vette át.

vakok és gyengénlátók, ünnepség, sorstársak
Ádász István és Szarvas Péter a vakok és gyengénlátók ünnepségén. Fotó: Kiss Zoltán

Elismerést kapott a Csaba Televízió, valamint a Békéscsabai Médiacentrum is a közérdekű médiaszolgáltatásáért. A plakettet a kollektívák nevében Szudár László producer, illetve Hegyi Boglárka ügyvezető-főszerkesztő vette át.

A Békéscsabán 25 éve megalakult Civil Szervezetek Szövetségét Szlávik Orvos Mária alelnök képviselte az ünnepségen. Ádász István kiemelte, a szervezet különféle képzésekkel, pályázati útmutatókkal, színes rendezvényekkel segíti az egyesület tevékenységét, mindennapjait. 

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete elismerte a Fővárosi Nagycirkusz munkásságát is. Elhangzott; a színházi és cirkuszi előadások audionarrálásával egyenlő esélyeket teremtenek a látássérült közönségnek is. Nemcsak számukra teszik teljessé az előadásokat, a látókat is rengeteg plusz információhoz juttatják. Fekete Péter igazgató a plakett átvételekor kiemelte, a Békéscsabai Jókai Színház két művésze, Komáromi Anett és Tarsoly Krisztina Ádász Istvánnal közösen dolgozta ki a képi világ tolmácsolásának sajátos módszerét. 

Az eseményen Érdi Tamás Liszt- és Prima Primissima díjas zongoraművész szólókoncerezett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában