Balázs Pál

2024.05.13. 10:55

Kilencvenkét éves lett a Péter András gimnázium legendás tanára

Családja és néhány meghívott egykori tanítványa körében ünnepelte 92. születésnapját a minap Mezőberényben Balázs Pál, a szeghalmi Péter András gimnázium legendás testnevelőtanára.

Licska Balázs

A pedagógus 1932. május 7-én született Mezőberényben, jelenleg is ott lakik. A szeghalmi Péter András gimnáziumban 1958 és 1992 között, tehát 34 éven át tanított nyugdíjba vonulásáig. Ebben az időszakban végig aktív sportélet volt az intézményben, különösen igaz ez a kosárlabdára és az atlétikára. Munkásságával kiérdemelte, hogy legendás tanárként emlegetik.

Családja és volt tanítványai körében ünnepelt Balázs Pál
Családja és volt tanítványai körében ünnepelt Balázs Pál. Fotó: Balázs Pál családja

A családja és egyik volt tanítványa, Farkasinszki György Pál megosztották, hogy 92. születésnapját bensőséges rendezvény keretében ünnepelte a napokban egy mezőberényi étteremben. A pedagógus kiváló egészségi állapotnak örvend. A hosszú életkor egyébként nem ritka a családjában, de tesz is érte, mert több sportágban jelenleg is aktív – teniszezik és úszik –, közben az internetet ugyancsak előszeretettel használja. 

Az ünnepségen a családtagjain kívül részt vett az 1964-ben végzett IV/A és az 1966-ben végzett IV/D osztály néhány általa meghívott tanulója is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában